Sziget 2010: Kánaán lesz, Sanya!!!!

„Sanya gyere má’, tempóba’!!! Tudod mi lesz nekünk nyáron? Kánaán lesz, Sanya!” – és persze Sziget is, mínusz egyedik napi Kispál búcsúkoncerttel, nulladik napi megakoncert sorozattal, benne a Reggae és Ska ünnepével, Cseh Tamás emlékkoncertte.

A mínusz egyedik napon a beharangozott 3 órás Kispál búcsú koncerttel fogad minket a sziget. Nem hozták nyilvánosságra azt a 65-70 dalt ami fennmaradt a rostán, de abban biztosak lehetünk hogy lesz ős Kispál csendes-ülős blokk és abban is biztosak lehetünk, hogy a vizuális háttérre is nagy hangsúlyt fektetnek. Szóval ez lesz a legnagyobb Kispál buli, ahogy azt Lovasi énekli: „Fényes hasak, piros ledek, de sok robot jött el máma, Ma van utoljára ekkora lárma

A nulladik napon a nagyszínpadon a hazai és nemzetközi reggae/ska élet sűrűjét a Reggae és Ska Nagy Ünnepén lesz, mellettük még Skatalites, Wailers és UB40 koncert várható, míg a Világzenei nagyszínpadon a hazai világ- és rockzene élvonala tiszteleg Cseh Tamás emléke előtt egy öt órás koncerttel.
Nem régiben került napvilágra a Sziget egyik programja, ahol a magyar jazz élvonala
nemzetközi sztárokat invitált meg a Szigetre és játszanak együtt majd a nulladik napon az BJC-Amfiteátrum színpadán.. A Magyar Jazz Szövetség és a Sziget közös rendezésében másodszor kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja a Sziget fesztivál 0. napján.


A nagyszínpadhoz idén is óriási remények fűződnek, és ahogy olvasva a programot, nem is csodálom:
Muse, Iron Maiden, Faithless, Thirty Seconds to Mars, Kasabian, Madness

„A műfaji sokszínűség az egyik Sziget-védjegy a nemzetközi porondon.” – nyilatkozta korábban Gerendai Károly főszervező. Úgy gondolom hogy ez teljes mértékben sikerült biztosítani, és még az Európai Unio is elismeri a sziget változatosságát és a fiatalok találkozási pontjának (European Meeting Point) tarja. A Szigeten ezért lesz egy “European Meeting Point” helyszín, ahol napközbe interaktív találkozó hely lenne a szigetlakóknak, este pedig átalakulna egy pezsgő madrid-brüsszel-budapest hangulatú bulihelyszínné. Az European Meeting Point közvetlenül a Hungaricum falu mellet lesz ezzel is szimbolizálva, hogy Magyarország az EU tagja.

Következő program ajánló a szigetről holnap érkezik, amikor a többi helyszínt mutatom be nektek.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s