Kérdezz – felelek! (I.rész)

Kedves Gólyák!

Nem akarok arról mesélni, hogy milyen volt, mikor én is ott álltam a Martos koliban, fáradtan, gólyatáborosan, és azt sem tudtam mi történik körülöttem. Épp csak pár dolgot szedtem itt nektek össze, ami az első hetekben talán segíteni fog. Ezek többségében olyan az egyetemi élet meghatározó helyszínei, ahol biztosan nem egyszer nem kétszer fordultok majd meg, valamint szó lesz pár kari legendáról is. Kezdjük egyből….

…a híres Martos Flóra Kollégiumnál. Ha olyan szerencsés vagy, hogy már az elő félévben bekerültél,egy kis nyitottsággal rengeteg új élményben lehet részed. Minden új kollégistát az idősebbek tiszteletére intek, hiszen vannak akik már 5-6-7(+) éve itt élnek. Ha az elsőn kapsz szobát, ne lepődj meg a hétfőtől vasárnapig tartó bulikon. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy új kollégiumi szabályzat lépett érvénybe, büntetőpontokkal és a zugdohányosok után ostorral csapkodó kolimentorokkal és hallgatói képviselőkkel. Figyeljünk oda, hogy egyetemistához méltóan viselkedjünk!

A HK: a hallgatói képviselet. 14 tagú banda, a kolimentorokon kívül hozzájuk is fordulhatsz ha valami gondod van. Róluk további infó: www.vegyeszhk.hu

CH: a vegyészkari épület. Az alagsorban fut a négyes metró, de az ált kém illetve a szervetlen labor így is tárt kapukkal fognak várni titeket.

KTH: Központi Tanulmányi Hivatal. Amikor dömping van (ez a félévek elején jellemző) legalább háromnapi hideg élelemmel felszerelkezve érdemes beállni a sorba. Itt tudjátok érvényesíteni a diákigazolványotokat és itt szerezhettek hallgatói jogviszony igazolást is. Utóbbiból érdemes több példányt kérni, így megkímélhetitek magatokat az újbóli sorban állástól.

SZASZ és a Mentor Kör: A Szent-Györgyi Albert Szakkollégium szárnyai alatt működik a mentor rendszer. Mentoraitok segítségére főleg  az első hónapban lesz szükségetek, persze később is szívesen a rendelkezésetekre állnak. Ők rendelik meg az első könyveiteket, a laborköpenyt és a legtöbb laborfelszerelést. Érdemes eljárni a tankörtalálkozókra, ha másért nem, azért, mert ez jó alkalom arra, hogy megismerjétek egymást. Nem is tudjátok még, mennyire egymásra vagyok utalva (pl. óracsere, laboridőpont, stb.). A SZASZ érdekes előadásokat rendez, amikre érdemes járni, ha nem csak a száraz kémia könyv érdekel.

Tutorok: a szakkoli tagjai, akik önként (és térítésmentesen) segítenek, ha valamelyik tárgy nem megy. Bátran kérjétek a segítségüket, semmit sem ciki megkérdezni. Első évben majdnem minden tárgyból lesz segítség, úgyhogy ha valamiből nem indultok fényesen, nem kell elkeseredni, keressétek a segítőket.

Remélem nem féltek majd felsőbb évesekhez fordulni. Ha esetleg még sincs bátorságotok, írhattok nekünk is, szívesen válaszolunk a kérdéseitekre.

Hírdetés

2 című bejegyzés “Kérdezz – felelek! (I.rész)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s