Gólyáknak- Túlélőcsomag jól

Ezzel a kis összefoglalómmal szeretném könnyebbé tenni nektek az első napokat, esetleg hónapokat az egyetemen. Először nagyon megleszel lepődve mi hol merre, mindenki három betűs szavakban beszél (BME, TVSZ,TJSZ,KTH…) és a felét se érted, meg talán nem is akarod csak a kémszám ZH legyen meg…

Szinte mindenre ki fogok térni, de talán kezdjük az órákkal és kredit vadászattal:
A legfontosabb tárgyatok ebben a félévben a kémszám (Kémiai számítások gyakorlat). Szinte matematika az egész és abból is csak az arányszámítás- a trükkösebb része az, hogy ki kell találni mit mivel, de ne félj tőle!
Az előadások sokaságából csak párat emelnék ki.  Áltkém. előadás érdekes, csak kár hogy olyan koránra teszik, de erősen ajánlott felvenni az emelt részét-Veszprémi tanár úr humora és a következő évben kapott +2 kreditért kárpótol a vizsgaidőszakban elszenvedett +1 nap.
Matematika A1 előadás- kihagyhatatlan, megtudhatjátok másfél órába belezsúfolva hogy a magyar középiskolai oktatás mennyire hm rossz és mi lenne a helyes megoldás rá, ja és persze visszatekintés a múltba Nagy Béla tanár úrral.
Szerencsére matekból indítanak felzárkóztató csoportot is, ami nagyon jó annak akinek szüksége van rá, a többieknek pedig potya kreditnek. Az ilyen órákat, gyakorlatokat és néhány labort többnyire a Phd-sek tartják, akikkel a kollégiumban is találkozhatsz.

A legtöbb órátok most az R épületben lesz, amit senki se szeret. Talán a KTH-ban elszenvedett hosszú várakozások miatt, meg a termek is kicsik és melegek. Néhány órátok viszont a híres CH-ban lesz, ami a vegyészek szent székhelye, szóval mindig mikor beléptek érezzetek valamit belül és ha kifelé jöttök zuhanjon le az a kő a szívetekről, nem csak mert vége az előadásnak hanem emiatt is.
A ZH-kat általában a CH épület CH.C14-ben fogjátok írni ahol szerencsére már van wifi (Hehehe) és el van dugva a terem az elsősök elől valamilyen indok miatt.
Az alábbi képen megnézhetitek pontos helyét.
Az épületek labirintusában először jobb ha térképpel navigáltok, amihez a koli recepciójánál lehet hozzájutni ingyen és bérmentve.

Étkezési lehetőségek:
Az egyetem területén vannak büfék, R,E és a K épület alagsor és 3. emeletén. A K épületben lévők olcsók de fenn áll az eltévedés veszélye (komolyan), ilyenkor ajánlott egy konzolt keresni és megnézni hogy jutsz ki onnan. (Közkedvelt játék hogy bemész a K épületbe és merre van a Duna- nem fogod tudni ) Ezekben a büfékben akár szalonnás rántottát is ehetsz szóval teljesen felkészültek, ha gyors kajára vágysz akkor az egyetem mellet több kínai, gyors étkezde, pizzás és gyrosz-os is található elfogadható áron. A közelben 2 CBA is megtalálható és feledhetetlen emlékeket okozó éjjel-nappali Arab üzlet- kicsi, fura, de sör van.

Kollégium– nem csak kollégistáknak:
Ha bekerülsz koliba akkor szerencsés vagy, dobd el régi életed mert kezdődik a pörgés. 8 szintes a kollégium, ebből a földszintet a Csocsó club és a stúdió foglalja el, a 7. emeletet pedig a professzori szobák.
A Csocsó klub a vegyészek központja a Ch mellet, sajnos az első pár hétben nem lesz nyitva mert átalakítás alatt van- de ha megnyit, reszkess -OH csoport mert megyünk! Mivel Csocsó nincs, így más kollégiumok clubjaiba érdemes járni- de legalább csütörtök esténként a szomszédos kollégium által rendezett Palibácsi illetve Vásárhelyis bulikra. A Stúdió a földszinten csak csütörtök esténként szokott garázdálkodni, amikor élő adást ad a Csocsóból.
A többi 6 emelet a hallgatóké és valami gravitációval összefüggő dolog miatt az első emeletek sokkal hangosabbak mint a többi, különösen kitűnik az első emelet.
A fürdő, wc, konyha koedukált de csak a fürdőbe kell kiordibálnod ha kopognak hogy fiú vagy lány-értelemszerűen, de ne lepődj meg mikor vegyes illetve pár jelszó hallatszik ki: ilyenkor mindenkinek tabu a bemenetel.
A szoba 12m2-es, minden befér – a mérnöki leleményesség határtalan.
Külön kiemelném az újaknak hogy a köszönés nem bűn, sőt egy kedves gesztus és alap dolog a kollégiumban. Nem baj, ha nem ismered az illetőt, csak nyugodtan vesd neki oda hogy “Hello!”.
Ha valami kérdésed van nyugodtan kérdezz felsőbb éveseket (kivéve ha köpenyben van, mert akkor siet – vagy laborba, vagy a csocsóba), légy aktív tagja a karnak- nem csak kolis lehet kör tag illetve Partyface.

Boldog születésnapot kívánok előre is nektek, Szeptember elsejéhez!

ui.: Tanulni jöttél vagy egyetemre?

2 című bejegyzés “Gólyáknak- Túlélőcsomag jól” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s