Kérdezz – Felelek! (part II.)

Eddig főleg a komolyabb dolgokról írtunk, azokról az általános tudnivalókról, amik a tanulmányi feladatokban és hivatalos ügyekben nyújthatnak segítséget. Most jöjjön pár nem hivatalos tudnivaló.

Elsőként a gólyahajót ajánlom figyelmetekbe. Hatalmas buli szeptember elején egy a Lánchíd és az Árpád híd között közlekedő party hajón. Mehetsz a tanköröddel, barátoddal, barátnőddel, a lényeg, hogy mindenképp ott legyél, mert életre szóló emlék (már ha megmarad belőle valami…)

Egyből a gólyahajó utáni kihagyhatatlan esemény a BME Egyetemi Napok. Pár napig tartó őrületes fesztivál! Biztatlak titeket arra, hogy ne csak az éjszakai bulikból vegyétek ki a részetek, de erősítsétek a vegyészkar csapatát a karok közti vetélkedőben. Tavaly én is játszottam, nagyon jól éreztem magam és még rajtam kívül kb. 200 ember. Legyetek aktívak a csapatfeladatokban!

Novemberben lesz a gólyabálotok. Nagyon jó este szokott lenni. Ez olyan alkalom, ahol újra együtt van az egész évfolyam. Leteszitek a szokásos gólyaesküt, megtapsoljátok a gólyatáncot táncoló évfolyamtársaitokat és végül megkóstoljátok a titkos összetevőkből készült maláj sikolyt. Fincsííííí!

A gólyabál után sajnos elég hosszú szünet van áprilisig, de megéri várakozni, hiszen áprilisban kerül megrendezésre a híres/hírhedt Vegyésznapok! A vegyészkar legfontosabb eseménye az egész évben! Minden este az ország híres zenekarai lépnek fel, csütörtök este pedig megnyitja kapuit a felejthetetlen 33 fok party. Dress code: caribbean. Az egész Csocsó klub be van terítve homokkal, ahol a legjobb zenére rázhatod a virágfüzéredet.

Ne feledkezzünk meg a Vegyésznapok keretein belül “működő”  Show-s Sonkáról. Ennek a játékos vetélkedőnek a gyökerei egészen 1970- ig nyúlnak vissza. Ezt a kis versengést az első Stúdiósok indították útjára.

Két éve az egyik évfolyam újjáélesztette, így az elmúlt két évben különböző összetételű csapatok ( 2009-ben évfolyamcsapatok, tavaly már önként alakult csoportok voltak ) versengenek a Show-s Sonka kupáért. Kötelező gyakorlat!

Egy másik program, ami főleg a focistáknak kedvez, az a minden évben megrendezett Réffy kupa. Réffy József tanár úr a Szervetlen Kémiai Tanszék –  a diákok által nagyra becsült –  tanára volt. Rá emlékezünk egy egész napos foci kupával.

Ezek voltak azok az alkalmak, mikor jó okod van a bulizásra. Persze bulizni azért is szoktunk, mert a héten először van hétfő, kedd, stb. stb. Érezzétek nagyon jól magatokat a gólyaévetekben és persze utána is!

Egy gondolat a(z) “Kérdezz – Felelek! (part II.)” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s