Kémszámtábor – Ott voltál? Szólj hozzá Te is!

Pár  tájékoztató  jellegű  cikkünkből  már  olvashattatok  a  Kémszámtáborról  illetve  az  azt  megszervező  Szent-Györgyi  Albert  Szakkollégiumról! Ennek  a  cikknek  az  elsődleges  célja,  hogy  akik  nem  mentek  el,  lássák  miről  maradtak  le,  akik  pedig  elmentek,  megosszák  velünk  a  tapasztalataikat!

A  Kémszámtábort  szervező  SZASZ ugyan  egy  oktatással,  a   hallgatók  felzárkóztatásával  foglalkozó  diákszervezet,  hamar  rá  fogtok  jönni  a  Martosban  fel-felbukkanó  plakátokról,  hogy  a  Kémszámversenytől  az  Activity, Tea-  és Vitaesteken át  az Irodalmi  Estekig  elképesztően  sokszínű  programok  szervezésével  is  foglalatoskodnak. Ebből  egyenesen  következik,  hogy  a  Kémszámtábort  sem  egy  kőkemény  hajtós,  tanulós  összejövetelnek  kell  elképzelni. Jut  idő  a  barátkozásra  és  szórakozásra  is,  sőt…

Mint  azt  az  órarendben  láthatjátok,  a  munkát  minden  esetben  jól  megérdemelt  agypihentetés  követi. Arról  nem  is  beszélve,  hogy  miközben  ismerkedtek  a  mindenki  számára  új  környezettel,  barátokat  szereztek  és  a  napi   gyakorlásnak  köszönhetően  nagyobb  önbizalommal  vágtok  neki  az  első  egyetemi  éveteknek.  Ez kétség kívül létszükséglet  lesz  majd,  amikor  a  kedves  tutorok  után  Mosolygó  Halál  Tanár úrba  botlatok! Itt  már  kezdetek  kezdetén  összehaverkodhattok  azokkal  a  tutorokkal,  mentorokkal,  akikre  majd  Zh  előtt,  után,  de  sajnos  nem  közben  számíthattok. Így  nem  egy  ismeretlen névhez  a  papíron fogtok  fordulni gondok  esetén,  hanem  közvetlen  baráthoz.

Konkrétan  hozzájuk!

De  ha  nekem  nem  hisztek,  olvassátok  pár  évfolyamtársatok  véleményét,  akik  idén  részt  vettek  a  Kémszámtáborban:

,,Szerdán délre már mindenki megérkezett a Baross kollégium elé, ami a következő egy hétben nagyon a szívünkhöz nőtt, akár a CH épület, ahol az óráink voltak. Sokan a gólyatáborban megismert emberekkel együtt érkeztek, viszont olyanok is voltak, akiknek mindenki ismeretlen volt. Többségük nem tudott eljönni gólyatáborba, és itt ismerhette meg a leendő gólyákat.  Érkezésünk után másfél órával már írtuk is a beugrókat matekból és kémszámból, amit estére kijavítottak a tanáraink, így másnap már szintek szerinti csoportokba kerültünk. Ez egy nagyon praktikus ötlet volt, mivel senki se maradt le, és minden csoport jól haladt a maga tempójában. Részemről az egyetemnek egy teljesen más oldalát ismertem meg, mint gólyatáborban. A tanáraink nagyon jók voltak, közvetlenek és felkészültek. Nem volt olyan kérdés, amit ne tudtak volna megválaszolni, akár az egyetemmel kapcsolatos témákban is. Azt kell, hogy mondjam sokkal fárasztóbb volt, mint a gólyatábor, annak ellenére, hogy itt többet tudtunk aludni és kevesebbet ittunk. 😀 A napi több órás kémszám és matekórák után minden nap különböző programok vártak ránk.  A csapatjátékok során új embereket ismerhettünk meg, hallottunk előadást Veszprémi tanár úrtól és a Szakkollégium tagjaitól  is. Meglátogattunk egy gyárat és két labort is, amik mindenki számára izgalmasak voltak. A feladatok közül a számháború és az utolsó csapatverseny nyerte el legjobban a tetszésemet. Az utolsó nap egy újabb szintfelmérővel zárult, ami alapján másnap sokan kaptak díjakat a legtöbbet fejlődött és a legjobb dolgozat kategóriában csoportok alapján. Természetesen az utolsó este egy óriási bulival záródott, ahol az egész tábor együtt bulizott a ZP-ben. Mindenki reggelig táncolt, tanárok és gólyák együtt. A tanáraink számára ez volt az egyetlen este amikor bulizni tudtak, mivel minden nap órákat tartottak, készültek a következő órákra  és javították az aznapi zh-inkat.

Összességében én örülök, hogy elmentem, mert felelevenítettem a meglévő tudásom és rengeteg új dolgot is tanultam. Megtapasztaltam milyen sz#r egy átbulizott éjszaka után beülni órára és koncentrálni. Úgy gondolom sok tekintetben előnyben leszünk azokkal szemben, akik nem voltak a táborban.”

,,Szuperül éreztem magam! Én csak kémiáztam, mert a szintfelmérő ezt javasolta, de maximálisan megérte, mert ilyeneket én nem tanultam gimiben. Szóval kicsit durva volt a napi 7 óra kémszám, de a délutáni vetélkedők kicsit kikapcsolták az agyunkat, este pedig a programok után összeültünk a többiekkel a Duna-parton, ahonnan csodálatos a kilátás (ez az első számú kedvenc helyem eddig Budapesten). Mikor hazaértem 13 órát aludtam, de megérte ez az egy hét! Ezúton is köszönöm a szervezőknek, a CSk-knak és a tanároknak a sok munkát!”

A  kérdésemre  mi  szerint  mik  voltak  a  nagy  kedvenc  feladatok a  következő  válaszokat  kaptam:

,,Tkp. egy vetélkedő volt.Az utolsó feladat, hogy egy lisztkupacból kellett kivenni hagymát, tik takot és kockacukrot. Egy másik amikor 2 ember volt egymással szemben,az egyik tartott egy poharat a másiknak pedig vízipisztoly volt a kezébe és bele kellett találnia a pohárba (persze mindenki vizes lett).”

,,A bolyongólya, ahol a BME-n elrejtett rejtvényeket kellett megoldani, s ezzel fedeztük fel az épületeket 🙂 Előadó? Hát, a saját tanárom, Ági..”

A  Te  véleményedet  is  szeretettel  várjuk! Az  eddigiekért  pedig  köszönet Pikó  Krisztinának,  Sziráky Flórának  és Sámy Lillának!

3 című bejegyzés “Kémszámtábor – Ott voltál? Szólj hozzá Te is!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Hülyének éreztem magam, hogy az utolsó pillanatban jelentkeztem egy hét tanulásra- attól eltekintve, hogy nagyon rám fér- a hátralévő pár napnyi nyári szünetben, de egyik ismerősöm ajánlotta. Egyáltalán nem bántam meg, hogy elmentem. Nagyon hasznos volt és még jól is szórakoztam. Pláne hasznos volt, mert nem úgy kell kezdenem a sulit, hogy egyetlen ismerősöm sincsen. Nagyon sok fontos információt kaptunk az idősebbektől és valamennyire megismerkedtünk az egyetem környékével is. Jó buli volt. Megérte elmenni. A következő gólyáknak csak ajánlani tudom majd.

 2. Még a gólyatábor fáradalmait ki sem sikerült pihennem, amikor megszólalt szerda reggel az ébresztőórám, és arra eszméltem, hogy nekem ezen a napon Kémszámtáborba kell mennem. Vagyis senki nem kényszerített rá, teljesen önszántamból adtam a fejem egy hét tanulásra, ami nem csak hasznosnak hanem szórakoztatónak is bizonyult.
  Az első nap izgalmai (szobatársak megismerése, a szintfelmérővel való fájdalmas szembesülés, és a lakótárs bogarak megismerése) után fáradtan dőltünk be az ágyba, de tudtuk, hogy a következő nap sem lesz könnyebb. A végeláthatatlan tanórák, a várva várt szünetek, a ’dobozos csodák’, amiket ebédre kaptunk, a mindennapi rutin részévé váltak.
  Természetesen minden nap változatos programokon vettünk részt: nem sérülésmentes számháború a Gellért hegyen, végeláthatatlan kincskeresés az egyetem területén, csapatjátékok, amik itt most nem az alkoholra és a vetkőzésre voltak kiélezve.
  A tanórák nagy rendben és fegyelemben zajlottak, néha egy-egy sörösdoboz csörgése zavarta csak meg a nagy csendet. Sok új dolgot tanultunk, és remélhetőleg így már az első zh-kal is boldogulni fogunk. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy a tanáraink mindent megtettek az órák poénos aláfestéséért és természetesen a tananyag elsajátításáért, amit minden nap végén ellenőrizhettek az általuk összeállított feladatmegoldókkal.
  A tábornak az eredeti célját sikerült elérnie, és a jókedv sem szorult háttérbe. Mivel csoportokba voltunk beosztva a szintünknek megfelelően, ezért a gyengébbek és az ügyesebbek is tudtak újat tanulni. A szervezők poénos, átverős csapatfeladatai mindenkit megnevettettek.
  A programok közül a gyárlátogatás nagyon érdekes, sőt megdöbbentő volt, betekintést nyerhettünk egy nagy üzem működésébe, illetve néhány laborban is tiszteletünket tettük.
  Ami talán egy kicsit problémás volt, az a bogarakkal való harc a kollégiumban, illetve a sárga villamos jellegzetes hangja, amivel a szervezőinknek is szembe kellett nézniük.
  Én személy szerint nagyon jól éreztem magam, sikerült megtalálnom az egyensúlyt a bulizás és a tanulás között, amit a tábor végi ZP-s buli kellően megkoronázott, és alkoholfogyasztási rekordok is megdőltek !

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s