“Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi.”

2010. szeptember 24-én országszerte megnyitották kapuikat a különböző egyetemek, múzeumok, hogy bebizonyítsák: a kutatók nem elefántcsonttoronyban élő, zárkózott emberek, hanem a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek.

Így ezen a napon a BME-n is számos programban vehettünk részt. Képviseltették magukat a gépészmérnöki-, közelekedésmérnöki-, villamosmérnöki-, természettudományi- és természetes a vegyész- és biomérnöki kar tanszékei is.

Minket is vonzott a rendezvény sokszínűsége, így a péntek délutáni órák után nyakunkba vettük az egyetemet és ellátogattunk néhány programra.

Először a K aulája felé vettük az utunkat, ahol Dr. Szilágyi András, a Fizikai Kémia és Anyagtudományi Tanszék adjunktusa tartott érdekes előadást az intelligens anyagokról. Gélekkel kapcsolatos kísérleteket láttunk és bepillantást nyertünk a jövő technológiáiba is.

A következő megálló a könyvtár aulája volt, ahova a “Ferenc József a Műegyetemen” című kiállítás miatt mentünk. Sajnos ezt nem találtuk, de pótolt minket  Zielinski Szilárd munkásságát bemutató dokumentumgyűjtemény. Képeket láthattunk a korabeli mérésekről, olvashattunk ajánlásokat, de még egy korabeli órai jegyzetet is megnézhettünk.

Utolsóként a D épület tetejére mentünk, ahol távcsöves bemutatót láthattunk volna az őszi égbolt érdekességeiről. Láthattunk volna. Sajnos akkora tömeg gyűlt össze ezen a programon, hogy inkább csak a csodálatos panorámában gyönyörködtünk.

Így telt a kutatók éjszakája három Martos Stúdiós számára. Remélem ebből a rövid összefoglalásból is látszik, milyen sokszínű programokat kínál ez a rendezvény. Mi jövőre is ott leszünk. És ti?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s