Hétről-hétre: Ízről-ízre 1.

A MartosRadió rendszeres hallgatói már hozzászokhattak ahhoz, hogy szerda esténként különböző recepteket ismerhetnek meg a PimaszGyümölcsöknek (Melinda, Zsófi, Era) köszönhetően.

Egyik hétvégén én is kedvet kaptam a főzögetéshez, gondoltam megörvendeztetem a családomat pár finom falattal. Jelentem sikerrel jártam!

Íme az egyik recept:

Era-féle göngyölt husi:

Hozzávalók:

  • rántani való hús
  • bacon
  • sajt (lehet trappista, camembert, füstölt sajt stb.)
  • száraz kolbász
  • füstölt párizsi
  • főzőtejszín
  • teavaj
  • bazsalikom, oregánó, szerecsendió, foghagyma, só, bors

A husit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Fűszervajat készítünk az alábbi módon:a vajat időben kivesszük a hűtőből, hogy kicsit lágyabb legyen, majd a fűszerekkel összekeverjük. Ezzel a vajjal kenjünk be a husikat.

Ezután az előre felszeletelt kolbászt, párizsit, sajtot (ezt lehet reszelt is) a husik egyik szélére tesszük és feltekerjük, végül baconbe csavarjuk. Javaslat: hogy fogpiszkálóval szúrjuk  át, hogy sütés közben megtartsa a formáját.

Fűszervajjal megkent tepsibe tesszük. Összeaprított foghagymával megszórjuk, majd fűszerezett főzőtejszínnel leöntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, kezdetben fólia alatt (azért hogy teljesen megpuhuljon), majd anélkül pirulásig sütjük. Melegen érdemes tálalni.

Remélem kipróbáljátok!

Jó étvágyat!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s