Tegnap kis előszülinapozás folyt az 1. emeleten, ill. a Csocsóban. Nem mást, mint Tomcsót (Martos Rádió főtechnikusa) ünnepeltük.
Természetesen minden szülinap elengedhetetlen kelléke egy finom torta! Ez tegnap se hiányozhatott!
Kedden délelőtt otthon készítettem el a tortát, amit még aznap este fel kellett épségben hoznom Pestre. Hát mit mondjak a torta kibontása után én voltam a legjobban kétségbeesve a kinézete miatt- be kell valljam nem tett jót neki ez a “pár kilométer”…..
Igaz kinézetre nem volt tökéletes, de ízre szerintem nagyon finomra sikerült, így gondoltam megosztom veletek!
Íme a Mokka-torta receptje:
Hozzávalók
- 25dkg cukor
- 20dkg liszt
- 5 tojás
- 5dkg őrölt kávé (kb. 2dl)
Krémhez:
- 10dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 2dkg kávé (kb.1dl)
- 20dkg margarin
- 1dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Tészta elkészítése: 2dl főzött kávét a cukorral sziruppá főzzük, ehhez hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd a tojássárgákat. Ezeket szépen, óvatosan összekeverjük nagy mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük szét. Ezután a lisztben elkevert őrölt kávét is hozzáadjuk, tepsibe tesszük és megsütjük. Ha kihűlt, akkor 3 lapra vágjuk.
Krém elkészítése: 1dl főzött kávét, tojássárgákat, cukrot, lisztet, vaníliás cukrot összekeverjük és gőz felett sűrűre főzzük. Majd hagyjuk hűlni és végül hozzáadjuk a habosra kevert margarint.
A krémmel megkenjük a tortalapokat és összeillesztjük. Díszítésre is használhatjuk a krémet: kívülről megkenve a tortát.
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!!
Nagyon fincsi volt! Pillanatok alatt elfogyott és a meglepetés is elég jól sikerült! 🙂