Nem voltál ott a Műegyetemi Állásbörzén? Hiba volt!

  • Bár a K épület folyosóin mászkálva a tömegben a diákok benyomása az volt, hogy a fél egyetem bezsúfolódott a standok közé, mégis sokan maradtak le az ország és a BME legnagyobb állásbörzéjéről.

Pedig nem csak a nevében szereplő „állás” lehetőségek miatt volt érdemes ellátogatni! Azon túl, hogy a végzős hallgatók képet kaphattak a rájuk váró lehetőségekről, a jóval fiatalabbakat is szeretettel fogadták, hiszen a szakmai gyakra, TDK témára vadászó ingyen munkaerő sem jön rosszul sehol, viszont a mi életrajzunkban nagyon meggyőző lehet még egyszer…

A tömeg ellenére nem kellett sokat sorban állni, egy-egy standnál többen is vártak a kérdésekre. Előfordult olyan stand, ahol plazmaszolgálatra lehetett jelentkezni vagy a Magyar Honvédség tagjai vártak, de különleges ösztöndíj lehetőségekkel és  szakmai tanácsadással  foglalkozókból sem volt hiány!

Néhány a mi karunkat érintő példa:

 

Mercedes Benz: Ha környezetmérnök vagy,  kommunikáció szintű német nyelvtudással rendelkezel  és persze imádod az autókat, álmaid szakmai gyakorlatára van itt lehetőséged!

 

General Electric: Náluk a karunk összes diákjának érdemes nézelődni akár szakmai gyak után ,akár Bsc, Msc-s munkalehetőség után, hiszen 3 témakörrel foglalkoznak:

  • világítástechnika
  • energia
  • egészségügyi projektek

 

National University of Singapore: un. direkt (akár Bsc utáni) ösztöndíj lehetőséget biztosít összetett  tudományterületeken, ami a mi szakjainkra is különösen jellemző! 2 év elvégzése után Európa több nagy hírű egyetemén folytathatod a témád havi kb 2500 euros ösztöndíjjal! Persze ez sincs ingyen, 4.0 feletti átlag és erős diplomamunka kell hozzá.

Akit mindez nem elégített ki teljes mértékben, annak  elárulom, hogy az  ingyen szendvics-ingyen toll-turizmus miatt is szép számban megjelentek diákok, ami abszolút érthető, hiszen a „csóró egyetemisták” körében ezek nonstop hiánycikknek számítanak!

Remélem mindenkire hatott ez a pár példa és jövőre ott találkozunk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s