Hétről-hétre: Ízről-ízre 2.

Az előző cikkemben egy göngyölt husinak a receptjét olvashattátok, most pedig köretként ill. egytálételként is készíthető finomságok várnak rátok.

Tészta-saláta:

Hozzávalók:

  • 0,5kg tészta
  • 4db virsli
  • 1 nagy tejföl
  • 1db kígyóuborka
  • 4db paradicsom
  • 4db paprika
  • 15 dkg sajt
  • só, bors, fűszerpaprika

A tésztát megfőzzük, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a megmosott, kockára vágott zöldségeket, a reszelt sajtot. A fűszerezett tejföllel leöntjük és összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Krumpli-saláta:

Hozzávalók:

  • 6-8 szem krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 5db tojás
  • kis tubus majonéz
  • só, bors

A krumplit megmossuk, felkockázzuk, forrásban lévő sós vízbe tesszük és puhára főzzük. A tojásokat keményre főzzük (kb. 15-20min), majd meghámozzuk, kockára vágjuk és a hagymát is összeaprítjuk.  A krumplit, tojásokat, hagymát a fűszeres, majonézes tejföllel leöntjük, hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s