Réffy Józsefre emlékeztünk

Immár negyedszerre került megrendezésre a Réffy kupa, melyen a résztvevők Réffy József tanár úrra emlékeztek egy izgalmas,  kétnapos focikupával. De ki is volt Ő?

 

Réffy József 1939-ben született. Szombathelyen élt és nevelkedett. Egy kiváló tanár-dinasztia sarja, generációk sorát nevelték fel a Réffyek, tanítóként, iskolaigazgatóként. Szülei elhivatott pedagógusok voltak, akik nem csak a diákoknak, de gyermekeiknek is átadták tudásukat, értékeiket. Alma nem esik messze a fájától –tartja a közmondás-  de ez az alma kicsit távolabb került. Megtörve a hagyományt (felmenői mind humán beállítottságúak voltak) 1962-ben Réffy József vegyészmérnöki diplomát szerzett.  A tanítás szeretete egész pályáján elkísérte: szerette látni, ahogy elsőéves hallgatói rácsodálkoznak az általa nyitott új világra. Tanári hitvallása szerint sosem a könyv betűjét tanította. Előadásai mindig színesek, gondolatébresztők voltak, így szerettette meg diákok ezreivel a kémia tudományát.

A professzor híres volt sportszenvedélyéről is. Sokszoros BME-teniszbajnok, és sokáig együtt rúgta a labdát diákjaival a MAFC-pályán. A hallgatók többször választották a kar legnépszerűbb oktatójává. A diákság a tanár úr 2006-ban bekövetkező halála óta minden évben egy focitornával állít emléket a Szervetlen Kémia Tanszék kiváló oktatójának.

A 2010-es kupán rekordszámú 12 csapat indult.  Gólyától egészen a senior korosztályig mindenki részt vett a rendezvényen, a kupa legtapasztaltabb játékosa Balla tanár úr volt a Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszékről.

Pénteken 18 meccset láthattak a kiérkező nézők. A jó hangulatban telt mérkőzések folyamán el kellett búcsúznunk négy csapattól is.

A szombati negyeddöntők azonban kárpótoltak minket, hiszen rendkívül izgalmas meccseket láthattunk.  Az FC Handycap kiejtette a Martos Csocsóklubot, a Real Zetor az MGL fölött diadalmaskodott,  a Martos United az AFC-t győzte le, a Csaplárosné FC pedig a SzAKT csapatát küldte a kispadra. Az elődöntőben a Csaplárosné FC-t a Martos United csapata gyűrte le, a Real Zetor pedig a Handycap FC-től vette el a győzelem lehetőségét. A két vesztes csapat játszotta a bronzmeccset, ahol a Handycap FC nyert. A döntőt egy igen szoros meccs után, büntető rúgásokkal a Real Zetor nyerte.

Egy nagyon izgalmas kupán vehettem részt, amellyel méltón tisztelegtünk Réffy József előtt.

A két nap képeit megtekinthetitek a vegyész hk blogján: 1.nap, 2.nap

Hírdetés

3 című bejegyzés “Réffy Józsefre emlékeztünk” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Visszajelzés: MartosRadio's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s