Sok kicsi sokra megy, avagy vegyük ki mi is a részünket a karácsonyi jótékonysági lehetőségekből!

Angyalok Erdeje, Cipősdoboz Akció, SOS Gyermekfalu Karácsonyfájának díszítése és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is olyan lehetőségeket kínálnak a segítségnyújtásra , melyek egy egyetemista pénztárcáját sem terhelik meg, ráadásul közelebb hoznak minket a szeretet ünnepéhez.

Angyalok Erdeje:

Az Angyalok Erdeje a karácsonyi ünnepekre épülő vadonatúj kezdeményezés, ami egy 500 db feldíszített fenyőfa alkotta karácsonyfaerdő. A helyszín a Felvonulási tér Műcsarnok és a Damjanich utca közé eső területe december 6. és január 6. között.

Minden karácsonyfa egy-egy cégé, amely felkarolt valamilyen nemes ügyet. A bejáratnál 200 Ft-ért vásárolt Angyalkártyádat adhatod valamelyik szervezetnek, amit természetesen ők pénzben meg is fognak kapni. Ezen túl a legtöbb Angyalkártyát kapott ügy 5 000 000 Ft-os jutalmat kap végül. Bár a rendezvény nem nonprofit, a lényeg ,hogy az általad fizetett pénz a jótékonysági szervezetekhez kerül. Látványnak sem lehet utolsó illetve rengeteg programmal, koncertekkel is készültek a szervezők.

Cipősdoboz Akció:

A Baptista Szeretetszolgálat idén is 20 000 gyermek karácsonyát igyekszik szebbé tenni. Annak aki segíteni akar nincs más dolga, mint egy cipősdobozba rakni néhány apró ajándékot és becsomagolni! A Westendtől mindenféle művelődési házakig számtalan helyen le lehet adni a csomagokat. Idén a kampány része Ákos jótékonysági Cipősdoboz koncertje is december 16-án. Az utolsó lehetőség az átadásra december 20-a.

SOS Gyermekfalu karácsonyfájának díszítése:

Ha anyagi vagy tárgyi segítséget nem tudsz nyújtani a kreativitásoddal is okozhatsz örömet. A NIVEA gyártójának támogatásával idén minden SOS Gyermekfalu központjába egy karácsonyfát vittek, amire Te tervezhetsz díszeket. Ezek közül a gyerekek választják majd ki azokat, melyeket iparművészek fognak elkészíteni Nekik. December 10-ig mindenképp látogass el az oldalukra! Két Zh között biztos kikapcsol majd pár dísz megtervezése, csak rabul ne ejtsen a program és a karácsonyi hangulat, mint ennek a cikknek az íróját.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Adventi adománygyűjtése:

15. éve hirdetik meg a jól ismert törött mézeskaláccsal és a szeretet.éhség. mottóval az Országos Adventi Pénzadománygyűjtést. A TESCO idén csatlakozott először a Segélyszervezet felhívásához, és adománygyűjtését oly módon segíti, hogy az akció időszakában – november 29. és december 31. között – az áruházak pénztárainál adománykártyákat helyez ki, melyek 200 forintért vásárolhatók meg. Az így összegyűlt pénzadományt az Ökumenikus Segélyszervezetnek utalja át. Így a komolyabb cégek mellett nekünk is lehetőségünk nyílik támogatni a nehéz sorsú családokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s