Mikulás zsák

A Mikulásról se felejtkezzünk el, mivel mindjárt itt is van. Tehát december 6-ára tessék kitenni a kis cipőket az ablakba szépen tisztán és várni a meglepetéseket! Ahogy szerdán a Pimasz Gyümölcsök adásában mondtam, leírom a Mikulás zsák készítését. Remélem nektek is legalább annyi örömet ad, mint nekem.

Hozzávalók: piros filc anyag; fehér anyag; arany szalag; arany cérna;  arany gyöngy; vatta/anyagdarabka

Elkészítés: újságpapírból csizma alakú sablont készítettem, majd ezt a piros anyagra tettem és kivágtam. Egy Mikulás zsákhoz 2db csizma alakú anyagot használtam fel. Én csak az egyik oldalát díszítettem.

Az egyikre arany fenyőfát varrtam. Ehhez csináltam egy papírsablont, amit rátűztem az anyagra, majd körbe vettem az arany szalaggal és az arany cérnával rávarrtam. Csináltam rá fűzért is arany cérna és a gyöngyök segítségével. A csizma szárát arany csipkés szalaggal díszítettem.

 

A másikra pedig hóember került. A hóember elkészítéséhez kell egy kisebb és egy nagyobb kör, amit varrás közben ki kell tömni vattával vagy anyagdarabkákkal. Csináltam neki sálat és sapkát is, ezt szintén a piros filcanyagból. Varrtam rá még kis masnikat is illetve arany cérnából kis pöttyöket, mintha hópihék lennének. Tetején pedig a már megszokott arany csipke került.

 

Remélem tetszik az ötlet és gyorsan el is készítitek, mivel már nincs sok idő.

Boldog Mikulást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s