Adventi naptár története

Mindenki ismeri az Adventi naptárat, aminek 24 ablakocskája van. Szerencsére már minden adott ahhoz, hogy otthonra is készítsünk magunknak és családunknak, ezzel is megszépítve az ünnepet. A következő pár cikkemben a különböző naptárak készítését mutatom be nektek!

ADVENT:

Karácsonyt megelőző böjtöt nevezzük Adventnek, amely Szent Márton ünnepével kezdődik november 11-én. Az Advent 4 héten át tart, amikor is felkészülhetünk a karácsonyra, szentestére, és minden vasárnap meggyújthatunk egy gyertyát a koszorún.

ADVENT TÖRTÉNETE:

Úgy hírlik az adventi naptár ősét egy anyuka találta fel, mivel kisfia mindig megkérdezte, hogy mennyit kell aludni karácsonyig. Ezért készített egy kartonra tűzdelt cukorkákkal díszített naptárat. Manapság se hagyott alább a naptár népszerűsége, csak új formát öltött.

ZSEBES NAPTÁR:
Egy nagyobb vászondarabra 24 kis zsebet varrunk. A zsebeket különböző mintákkal díszíthetjük, pl.: hóemberrel, koszorúval, Mikulás zsákkal. A dátumok számait ne felejtsük el felírni!
ZOKNIS NAPTÁR:
Kis zoknikat készíthetünk filc vagy szövet anyagból vagy akár köthetünk is ha időnk engedi. Ha az anyagnál maradunk , akkor először vágjuk ki újságpapírból a zokni sablonját. A sablonokat helyezzük az anyagra és rajzoljuk körül, majd vágjuk ki. A kis zoknikra készítsük el a dátumok számait, varrjuk rá, majd a zokni párokat is varrjuk össze. A kész művünket akasszuk ki, az otthonunk dísze lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s