Ünnepi finomságok 3.

Az ünnep elengedhetetlen kelléke a mézeskalács! Számtalan receptet találhatunk, én is kiválasztottam egyet. A mézeskalács nagy előnye amellett, hogy nagyon mutatós és finom, az, hogy sokáig eláll.

 

MÉZESKALÁCS:

Hozzávalók: 76dkg liszt; 34dkg porcukor; 2 púpos kiskanál szódabikarbóna; 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék; 5dkg margarin; 4 egész tojás; 4 ek. méz

Cukormázhoz: 1 tojás fehérje; 12-15dkg porcukor

Elkészítés: A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, fűszerkeveréket összekeverjük. Majd hozzátesszük a margarint, tojásokat, mézet. A tésztánkat összegyúrjuk, pihentetjük, 3mm vastagra nyújtjuk. A kiválasztott formákat belisztezzük, majd kiszaggatjuk a tésztát. Megkenjük a felvert tojással, kikent és kilisztezett tepsibe tesszük. Közepesen meleg sütőbe rakjuk, aranybarnára sütjük.

Díszítéshez használhatunk mogyorót, mandulát, mazsolát, ezeket már sütés előtt a tésztára kell tennünk.

Cukormázat úgy készítjük el, hogy felverjük a tojás fehérjéket a porcukorral. Ezt a kisült formákra tegyük, ha ügyesek vagyunk bonyolultabb mintákat is tehetünk a tésztára.

Tipp: tároljuk fémdobozban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s