Aiesec- lehetőségek tárháza

A 72 órás adás amellett, hogy mindenki kipróbálhatta magát műsorvezetőként, alkalmat biztosított arra is, hogy sok érdekes témával ismerkedjenek meg hallgatóink.
A következő négy cikkben feleleveníthetitek az Aiesec-ről, Iaeste-ről, Erasmus-ról, Best-ről hallottakat.
A keddi adásban látták vendégül a Pimasz Gyümölcsök műsorvezetői mind a négy szervezet képviselőit. Majd szerdán és csütörtökön lehetőségük volt egy- egy órában bemutatni magukat és tevékenységüket.
Elsőként jöjjön az Aiesec.

Mi is az az Aiesec?

A világ legnagyobb felsőoktatásban tanuló fiataloknak szóló szervezet, közel 110 országgal áll kapcsolatban. Ami külön szimpatikussá teszi számomra őket az az, hogy fiatalok, diákok vezetik a szervezetet.

Milyen lehetőségeket biztosít az Aiesec?

A szervezetet azoknak ajánlanám főként, akik szeretnék a szakmai gyakorlatukat külföldön eltölteni. Emellett egyéb lehetőség is vár a vállalkozó kedvűekre: önkéntesként is részvehetünk a programban. Azoknak akik vezetői ambíciókkal rendelkeznek vagy csak szeretnének megtanulni tárgyalni, magabiztosan kiállni magukért és másokért, azoknak is érdemes felkeresni az Aiesec-t!

Szakmai gyakorlat?

Az AIESEC lehetőséget biztosít a vállalatoknak és egyéb intézmények számára, hogy jól képzett, széles látókörű fiatalokat fogadjanak a világ több mint 100 ország felsőoktatási intézményéből.
Időtartama: hat héttől  egészen másfél évig terjed. Hallgatók többször is igénybe vehetik a külföldi gyakorlati képzést, de ennek az összidőtartama maximum három év lehet.
A gyakorlati hely keresése több lépcsős folyamat: a jelentkező nyelvi- és szakmai tudását felmérik. Minden jelentkező mellé kerül egy segítő, aki útmutatást ad, melyik vállalathoz, céghez érdemes jelentkezni, segít szállást keresni ill. intézi a hivatalos ügyeket.
Az utazás előtt a gyakornokokat felkészítik a “külföldi életre”, kulturális különbségek elfogadására, megértésére és a beilleszkedésre.

Miért érdemes önkéntesnek lenni?

Ha valaki önkéntesként jelentkezik a programba, akkor semmiféleképpen ne a pénzért tegye! A kiválasztott országban eltöltött idő alatt általában önkormányzatoknál, nem profitorientált szervezetéknél történik. A jelentkezőket főleg a kíváncsiság, ismerkedés az adott kultúrával, az ott élő emberekkel, tapasztalat szerzés motiválja. Legnépszerűbb országok: Malajzia, Ukrajna, Kína, Lengyelország, India, Indonézia.
Az egyik vendégünk szerdán mesélt kínai élményeiről, ő a nyár folyamán gyerekekkel foglalkozott. Sok érdekes, olykor meghökkentő dolgot mesélt, azt hiszem sokak érdeklődését felkeltette.
Ez mindenki számára óriási lehetőség, nem érdemes kihagyni!

Hogy lehetek tag?

Évente új arcokkal bővül az Aiesec csapata, idén február 24. éjfélig lehet jelentkezni.
Le kell adni egy jelentkezési lapot, majd ezután következik az interjú és a bevonó tábor.
Ha taggá választottak több lehetőséged is van, hogy megmutasd rátermettségedet!

További információkért látogass el az Aiesec weblapjára!


 

“Vágj bele egyetemi éveid egyik legnagyobb kalandjába!”Egy gondolat a(z) “Aiesec- lehetőségek tárháza” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s