Bme egyetemi zöld kör

Zöld kör – Filmklub és előadás

A zöld kör belehúzott, és igazi ínyencséggel várja a hallgatókat, akik szeretnének tenni a jövőjükért.Bme egyetemi zöld kör

“A BME EZK keretein belül, újra indítjuk filmklubunkat melynek célja, hogy olyan filmeket nézzünk meg közösen, amik elgondolkodtatnak, felhívják a figyelmet olyan dolgokra, amik esetleg kikerülnek a média látóköréből, vagy torzítva adja elő. A manapság egyre jobban elcsépelt fenntarthatóság igazi és megvalósítható oldalát szeretnénk bemutatni, közelítsük meg azt technológiai, gazdasági, vagy erkölcsi oldalról. A félév végére szeretnénk, ha olyan gondolatokkal gazdagodnának a filmklubra ellátogatók, amelyek segítik őket a későbbiek folyamán a helyes, és fenntartható döntések meghozatalában.  A filmek után előadók fogják elmondani gondolataikat az éppen aktuális témáról, adaptálva azokat a magyarországi körülményekre.
Filmklub plakát
Eme elgondolás alapján első alkalommal az Átalakulásban című filmet vetítjük le, mely angol kisvárosok tenni akaró lakóinak összefogásáról szól. Inspirációt adhatnak nekünk, mit kell tennünk azért, hogy a jövőben egy továbbra is élhető világban legyünk.

Ezután a témában Antal Z. László MTA szociológus, a magyarországi klímabarát települések helyzetéről, eddig elért eredményeikről (természetesen a kudarcokról is) fog előadást tartani.

Várunk mindenkit szeretettel!”

A programleírást facebookon is megtaláljátok, ahol már előre jelentkezhettek is. Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s