Ezüstérem a II. Egyetemi Vegyész Teremlabdarúgó Tornán

Második alkalommal rendezték meg 2011. február 26-27-én az Egyetemi Vegyész Teremlabdarúgó Tornát Miskolcon. A tavalyi, Szegeden hagyományteremtő céllal megrendezett első országos mérkőzéssorozat után idén a TVK vállalta el a szervezést, és az anyagi támogatást.

Már a szegedi megmérettetésen is jól szerepeltek az iskolánkat, sőt a karunkat képviselte focicsapat, akiket a kollégiumból is jól ismerhetünk. Akkori – az egyébként a BME Villanyfényes Bajnokság 3. ligájában Martos United néven szereplő – csapatunk, mindkét nap rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtott, ám a döntőben szoros küzdelemben alul maradt a TVK együttesével szemben.

Az idei rendezvényt a Miskolci Egyetem Sportcsarnokában rendezték, 8 induló csapat részvételével. A csapatokat két 4 fős csoportba osztották, ahol körmérkőzéssel döntötték el a helyezéseket. A lebonyolítási rendhez hozzátartozott még, hogy az előző torna döntőseit kiemelték és külön csoportba sorolták. Karunk csapata így a következő, A jelű csoportba került, a házigazda Miskolci Egyetem, a tavalyi rendező Szegedi Tudományegyetem, és az EGIS Nyrt csapatával együtt. A csoportellenfelek ellen a következő eredmények születtek:

  1. BME-Szeged  4:0       Gólszerzők: Molnár L. 2, Mikó-Baráth I., Bak P.
  2. BME-Miskolc 3:2       Gólszerzők: Molnár L. 2, Bak P.
  3. BME-EGIS       4:2       Gólszerzők: Bak P. 3, Engert A.

“A csoportot ismét hibátlan teljesítménnyel nyertük, mögöttünk Miskolc, EGIS, Szeged volt a sorrend, – mondta Molnár László a BME-s gárda tagja – másnap az elődöntő következett, ahol a Debreceni Egyetem csapata ellen léptünk pályára. A kiegyenlített első félidőben a debreceniek szereztek vezetést, a második félidőben viszont egyértelmű fölényben játszottunk és a hajrában az egyenlítő találatot is megszereztük Bak Péter révén. Ezt követően két büntetőt is elmulasztott megadni Nekünk a játékvezető, így döntetlennel ért véget a mérkőzés, következhettek a büntetők, amelyben mi bizonyultunk jobbnak, tehát ismét sikerült beverekedni magunkat a döntőbe, ahol a miskolci csapatot egy góllal felülmúló TVK volt az ellenfél.”

Tehát az előző évi finálé megismétlődött. Egyetemünket képviselő focistáink hatalmas elszántsággal vetették bele magukat a küzdelembe, a revans reményében. Ám a rutinos focistákból álló TVK gárdája, sajnos magabiztos teljesítménnyel hódította el előlünk ismét a tornagyőzelmet. Csapatunknak így sem kellett üres kézzel hazatérnie, ugyanis az ezüstérem mellett a legjobb egyetemi csapatnak járó különdíjat ugyanis a BME kapta, míg a torna legjobb játékosának Molnár Lászlót választották.

Az ezüstérmes csapat tagjai:

Antal Dávid, Bak Péter, Engert Attila, Galicz Ádám, Mihály András, Mikó-Baráth István, Molnár László, Németh Csaba, Somogyi Sándor Zsolt.

Martos Rádió csapata ezúton gratulál a szép eredményhez!

A TVK és a BME csapata a miskolci tornán

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s