Show’s Sonka – a kezdetek

Nem hiába hangoztatjuk, hogy a Show’s Sonka a Vegyészkar nagymúltú vetélkedője, hiszen az elsőt 1970-ben rendezték meg az akkori Stúdiósok. Hatalmas siker volt.

Abban az évben önként alakult csapatok versenyeztek, a következő években pedig már az öt évfolyam egymással. Később bevonták az oktatókat is. Az elkövetkező években már nem csak csapattagként, hanem játékvezetőnek, zsűritagnak, riporternek is felkérték őket és szívesen vállalták!  Pl. Réffy József tanár Úr két alkalommal vezette is a nagyszabású Show’s Sonkát az akkori Stúdió vezetővel együtt.

1978-ban már kétnapos zártláncú tévéközvetítéses Show’s Sonka vetélkedő volt a Veszprémi Vegyipari Egyetem Oktatási Központja közreműködésével, ami hatalmas élmény volt mindenkinek. Később már nem csak a Műszakis vegyészek vetélkedhettek, hiszen a Show’s Sonkát megrendezték Szegeden az Orvosi Egyetemen és a Veszprémi Vegyipari Egyetemen is.

A kari vetélkedő tehát már régen is nagy hírnévnek örvendett, ami töretlen maradt a mai napig. Az utóbbi években is számtalan érdekes, vicces, kreatív feladaton vehettek részt a csapatok, ezt a hagyományt az idei vetélkedő is folytatni fogja.

Egy gondolat a(z) “Show’s Sonka – a kezdetek” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s