17. MŰKUPA – összefoglaló

17. MŰKUPA – összefoglaló

2011 márciusának utolsó hétvégéjén rendezték meg immár 17. alkalommal a mára már nagy hagyománnyal rendelkező, műegyetemi röplabda kupát.

Az idei megmérettetésre 6 fős vegyes csapatok nevezését várták, ahol egy lánynak kötelezően a pályán kellett lennie. Az eddigi évekhez képest újításként szerepelt, hogy 2 kategóriába jelentkezhettek a csapatok, A és B kategóriában. Azért hirdettek két kategóriát, mert az előző félévekben előfordultak nagy különbségek a szemben álló felek között. A B kategóriát tehát azoknak a csapatoknak jelentkezését várták elsősorban, amelyek minden tagja amatőr, esetleg csak az egyetemen kezdett röplabdázni. Az A kategóriába, a nevezési határidő lejártával 12 csapat jelentkezett, addig a B kategóriában 8 csapat küzdhetett meg a helyosztót érő pozíciókért.

A mérkőzések a teremröplabda versenyszabályai szerint kerülnek levezetésre. A már említett kritérium mellet – hogy egy lánynak kötelezően a pályán kellett lennie – további feltétel volt, hogy a kupán kizárólag BME-s, nem Extraligás hallgatók játszhattak.

A több, mint 120 hallgatót megmozgató sporteseményen először csoportmeccsek voltak, a csoportokból az első két csapat jutott tovább (minden csapat legalább 3 meccset játszott). Keresztjáték  után következtek az elődöntők és helyosztók, majd végül a bronzmeccs és a döntő (B-ben a keresztjáték egyben elődöntő is volt, mert ott csak 4 csapat jutott tovább). A kategóriában 8 csapat jutott tovább vasárnapra, amikor is a legizgalmasabb meccsek voltak.


Eredmények:
A kategória, döntő: STB – Master Majmok 1:2 (25-23, 20-25, 13-15)
Az STB már nagyon régóta, körülbelül 5-6 félév óta bitorolta az első helyet, most végre ellenfelükre találtak. Nagyon jó kis szoros meccs volt, semleges nézők számára is rendkívül élvezhető! – írta Steixner Márk szervező.
Végeredmény: I. Master Majmok, II. STB, III. Csapnivaló, IV. Csíkos kocka.

B kategória, döntő: Csapd le csacsi – Dilettánsok 1:2 (15-9, 10-15, 10-15)
Végeredmény: : I. Dilettánsok, II. Csapd le csacsi, III. Exception, IV. FHM (csupa lányokból álló csapat, a kupa történetében ilyen még nem volt, szépen tartották a frontot!)

Szervezőként örülünk, hogy minden félévben egyre több embert sikerül megmozgatnunk, minden karról fiúk-lányok együtt sportolnak. Április 30-án rendezzük meg a II. Műegyetemi Strandröplabda Tornát, az egyetem Bogdánfy úti sporttelepén az újonnan épült pályákon!
Várunk oda is mindenkit sok-sok homokkal! 🙂
– árulta el Jaskó Attila, aki szintén szervezőként tevékenykedett a hétvégén.

Világsztár a MŰKUPÁN - Maga Wilson is tiszteletét tette 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s