Show’s Sonka 2011

sonkaCsütörtökön véget ért a 2011-es Vegyésznapok, ezzel együtt a csapatversenyek is befejeződtek. Az újraalakult  Stúdió most szervezte először a Show’s Sonkát, de elmondhatjuk, hogy ezzel a feladattal is sikeresen megküzdöttünk.

Na lássuk, hogyan alakult a hét.

Hétfő reggel a beiratkozásnál a csapatok szép számmal megjelentek és finomabbnál finomabb reggelikkel lepték meg a szervezőket. Volt itt muffin, szendvics, rántotta illetve a “jó reggelt” kávé és tea sem maradhatott el, nem is beszélve arról, hogy  az egyik csapat áfonya pálinkával is készült. Persze a zsűri nagy örömére. Itt kerültek bemutatásra az előre kiadott, megvalósított előfeladatok megoldásai  is. Voltak meglepő dolgok, például a Zetor csapat óramegzavarása, ahol megmutatták, hogyan készül a melegszendvics, persze egy másik oktatási intézmény óráján. A videó tanúsága szerint olyan jó fejek voltak, hogy még az oktatót is megkínálták belőle. 🙂 Délután a csapatok a Treasure Madness nevű kincskereső játékban keresték az értékes kincseket.  Az estét Dombóvári István fellépése után a csapatok stand up-ai zárták.

A kedd reggelt a kolifutással kezdtük. Ezt a HK-sok ébresztése előzte meg, mintegy revánsként a pár héttel ezelőtti tűzriadóért. Azokért az arcokért érdemes volt felkelni 😀 A kolifutás idén is óriási élmény volt. Pozitívum volt, hogy a lányok is szép számban jelentek meg, ami talán az előző esti bulinak volt köszönhető. Délelőtt megkezdődött a Legek versenye, amelynek teljesítésére jó pár órát kaptak a csapatok. Este pedig következett a várva várt Kocsmatúra. A csapatok bejárták a környék kocsmáit, és elfogyasztották az esti bulizáshoz szükséges italmennyiséget érdekes feladatok formájában.

Szerdán a sporté volt a főszerep.  A kar dékáni szünetet kapott erre a napra, így mindenki ki tudott jönni Kamaraerdőre, aki csak akart. A csapatokon kívül mind az öt tanszék, valamint a dékáni hivatal is képviseltette magát. A csapatok 9 óra körül indultak el több turnusban. A villamoson is érdekes feladatok vártak rájuk, ilyen volt például a bugyikeresés :).A Kamaraerdei Ifjúsági Parkban már fél 11-kor megkezdődtek a sportversenyek. Emellett voltak olyan erőt próbáló  feladatok is, mint például szkander, kötélhúzás, evőverseny, sörváltó. A tanszékeknek is rendeztünk vetélkedőt, ahol egymásnak állítottak össze feladatokat, és mérték össze ‘erejüket’, illetve főzőtudásukat. A nap folyamán lehetőség volt rekeszmászásra, melyhez az építész Mászókör biztosította a felszerelést. Délután kijöttek a Plazmaszolgálat kedves munkatársai, akik elmondták, hogy miről is szól ez, mivel foglalkoznak és hirdették a plazmaadás fontosságát.

A Plazmaszolgálatnak felállított sátrában volt a  “rehab” sátor, ahol az emberek felfrissülhettek, kipihenhették az este illetve a verseny fáradalmait. Egész nap elég szeszélyes volt az időjárás, néha csöpögött az eső, azonban kora estére igen keményen el kezdett esni. A programot szerencsére ez nem befolyásolta, hiszen már csak a nagy sátorban zajlottak az események. A sportversenyek lezárásaképp egy sorversenyre került sor. Ezt pedig a jól ismert “Ki nevet a végén” társasjáték kissé módosított változata követte, mely “Ki iszik a végén”-re lett keresztelve.

Csütörtök volt az utolsó nap, ekkor került sor a városi vetélkedőre, aminek kezdeteként bevettük a Corvinus kapuit. Csapataink a WTFőiskola hallgatóiként “hallgattak” egy minőségmenedzsment előadást. Elsöprő sikere volt 😉  A többi állomáson sem csalódtunk a csapatok kreativitásában. Az Allee-nál egy wc pumpa segítségével kellett gördeszkázni.  A Feneketlen tónál különböző dolgokat fogtak ki a vízből, volt itt teknős, galamb, de volt olyan csapat, akiknek a saját csapattársukat sikerült kihalászniuk. A Gellért hegyet is megjárták a csapatok, egymást kellett feltolniuk egy bevásárlókocsiban a hegyre. Ha vegyész kar, akkor nem maradhat el a “kútfúrás” sem, melyre az Infoparkban került sor. Az Szerves Kémiai tanszék jóvoltából az F épületnél sort kerítettünk egy nitrogén palack gurító versenyre is. Majd a szervezők elvonultak, összesítették az eredményeket, többször is átszámolták, mert igen szoros volt az első helyért folyó küzdelem, de végül kialakult a végső sorrend. Az eredményhirdetésre a Ch Maxban került sor, ahol a csapatok egymás klippeit is megtekinthették.

Biztos kíváncsiak vagytok már, hogy mi lett az eredmény. Harmadik lett az Szintetikus Csapat, második a ZETOR-CLUB 130-REGDO Baráti Kör. Első helyen végzett és ezzel megnyerte a két fél disznót a Nyuggerek csapata. A csapat az összes többi csapatot és persze a szervezőket is meghívta a pénteki disznótorra. Ez igen jól sikerült, finom volt a disznótoros ebéd. Volt minden, ami szem szájnak ingere: kolbász, oldalas, pácolt húsok, húsleves.

Reméljük, hogy Ti is olyan jól éreztétek Magatokat, mint mi. Szeretnénk megköszönni az összes kedves résztvevőnek és szervezőnek az egész heti teljesítményét.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s