Szakirányválasztás – Környezetmérnöki szak, Környezettechnológia szakirány

Szerdán este 7 órától a Martos Rádió vendége Dr. Bajnóczy Gábor volt a Környezetmérnöki szak, Környezettechnológia szakirány képviseletében, és készséggel válaszolt Démuth Balázs és a chatesek kérdéseire.Ez a szakirány az ipari termelési folyamatokba és a környezeti technológiákba nyújt betekintést (pl. szennyvíztisztítás, hulladékgazdálkodás).

Akik vonzódnak a műszaki dolgokhoz, nem ragaszkodnak feltétlenül az íróasztalhoz, szeretnek terepre menni, és ott vizsgálatokat végezni, azoknak ajánlott leginkább. Gyakorlatiasabb szakirány, mint a Környezetmenedzsment szakirány. A jelentkező hallgatók, a következő tárgyakkal színesedik az órarendjük: Vegyipari Technológiák, Környezetvédelmi gépek és berendezések, Környezetbarát tervezés (utóbbi két tárgy a gépész kar gondozásában van), Stratégiai környezeti vizsgálatok, Közlekedési technikák. A tantárgyprogram kialakításánál igyekeztek olyan tárgyakat választani, amik a környezetmérnökök várható tevékenységét lefedik. Nagyon komplex képzés, az egyetem összes kara részt vesz az oktatásban, mint pl: építő, gépész, villamos karokkal.

A nyári szakmai gyakorlatnál, elsősorban a hallgatókra bízzák a keresés, döntés feladatát, ezzel is szoktatva őket, a majdani álláskereséshez, de annak sem kell kétségbe esnie, aki esetleg nem találna helyet. Nekik a nyári gyakorlatfelelős tanárok segítenek elhelyezkedni.

Felvetődött az a kérdés, is, hogy melyik szakirány lehet a hasznosabb. Mind a kettő a rendkívül hasznos, és Tanár úr ajánlása az volt, hogy a különböző szabadon választható tárgyak terhére, a másik szakirány tantárgyaiból mazsolázzanak a hallgatók, így komplex tudásra tehetnek szert. De nem ajánlott egyszerre a két szakirány végzése.

Mivel a szakirány oktatásában szinte az egyetem összes kara részt vesz, ezért egyik legtöbb a lehetőség TDK és szakdolgozat írására. Lehetőség nyílik a szakdolgozat írására külső cégeknél is, a kapcsolatfelvételben a szakirány oktatói is nagy segítséget nyújtanak.

Minden kollégát szeretettel várunk, akik a Környezetmérnöki képzésben a Környezettechnológia szakirányt választják – mondta zárszóként Dr. Bajnóczy Gábor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s