csapatszellem1

Tisztújítás

szavazásIsmét eltelt egy év, újra itt a VBK Hallgatói Képviseletének tisztújítása. Kedden lezajlott a Fórum, ahol a jelenlegi HK megtartotta éves beszámolóját, és bemutatkoztak az idei jelöltek is.

Elmondhatjuk, szoros verseny lesz, hiszen 21 vegyész karos hallgató jelentkezett a 14 képviselői helyre, ráadásul az idei HK minden tagja újra indult. Azonban ti is igen nagy számban megjelentetek, ezzel is kimutatva, hogy érdekel benneteket a sorsotok. Persze a karácsonyi pénz is csábító a hallgatók számára. Igen, a Fórumon való részvételért, illetve a Szavazásért pontot kaptok, ami nagy mértékben beszámít az év végi maradvány keret kiosztásában. Szóval aki még nem szavazott, tegye meg minél hamarabb, hiszen igen jól jártok. A jelöltek bemutatkozásait megtaláljátok a HK blogján. Nem csak a sorsotokról dönhettek, de a karácsonyi ajándékokra is többet költhettek majd decemberben. Hogy ezt mikor tehetitek meg?

szavazasÁprilis 28.                                                      07:30-09:00     Martos Flóra Kollégium aula
12:00-14:00     Ch. ép. aula
16:00-18:00     Martos Flóra Kollégium aula
Április 29.                                                       10:00-12:00     Martos Flóra Kollégium aula

Nah de egy kicsit részletesebben a HK-ról. Sokan keverik a HK és a HÖK mozaik szavakat. A HK a Hallgatói Képviselet rövidítése, ami 14 főből áll, nevében is benne van, hogy titeket, hallgatókat képvisel. Őket szavazzuk meg minden évben, mandátumuk egy évre szól. A HÖK jelentése Hallgatói Önkormányzat, ez minden, a karra felvett és  jogviszonnyal rendelkező hallgatót magába foglal. A HK élén az elnök áll, aki minden egyetemi eseményen, ünnepségen illetve a Dékáni Tanácson is képviseli a kart. Az elnök jobb keze, az általa felkért alelnök, aki annak távolléte esetén ellátja az elnöki feladatokat. ehkA HK 2 főt delegál az Egyetemi Hallgatói Képviseletbe (EHK). Ez a megbízás is egy évre szól. Itt az egész egyetemet érintő feladatokkal foglalkoznak. Karunknak szerencséje van, mert két igen meghatározó személy képvisel minket az EHK-ban. A Kari Tanácsban is képviselik a kart 8 fővel, ez 1/3-ot jelent a fontosabb döntéseknél.

A HK-n belül több bizottság is működik, akiknek éves munkáját a Fórumon is megismerhettétek.

 • Kollégiumi Bizottság: A kar kollégistáinak illetve a Martos Koli bárminemű ügyeivel, problémáival foglalkozik. Elnöke folyamatos kapcsolatot tart a Kollégiumok Osztályával illetve képviseli karunkat a KKB (Külső Kollégiumi Bizottság) ülésein.
 • Oktatási Bizottság: Minden oktatással kapcsolatos dolog a felügyelete alá tartozik, ők végzik a tanszék felülvizsgálatokat, a tanterv módosításokat, nyáron pedig néhány oktatóval ők bírálják el az utóvizsga kérelmeket. Elnöke az OB elnök.
 • Szociális Bizottság: A szociális ügyekkel foglalkozik, értve itt a szociális támogatás, Demján és alaptámogatás bírálását. Velük általában csak félév elején találkozhattok. Elnöke egész évben részt vesz a KSZB (Külső Szociális Bizottság) ülésein.
 • Pályázati Bizottság: Elsősorban a KBME-vel és köri pályázatokkal foglalkozik. Elnöke irányítja a rendszer módosítását, a megfelelő pontozás megalkotását.
 • PR Bizottság: A különböző szponzorok felkutatásával, megkeresésével foglalkozik és fent tartja a kapcsolatot a korábbi, már állandónak mondható szponzorokkal. Így kaptuk a Vegyésznapokra a sok jégkrémet, csokit, a Vodafone-os székeket. Élén az elnökkel.

A bizottságokon kívül vannak egyéni pozíciók.

 • Gazdasági felelős ( a HK kiadásainak elszámolása, a kari rendezvények és öntevékeny körök pénzügyeinek felügyelete, a Csocsó Klub pénzmozgásainak nyomon követése)
 • Szabályzat felelős (szabályzatok, minden évben SZMSZ módosítás)
 • Kémlelő felelős (a kari lap irányítása)
 • Kör felelős (kapcsolattartás a kar öntevékeny köreivel)
 • Erasmus felelős
 • Kommunikációs felelős (plakátolás)
 • Honlap felelős
 • Irodafelelős

A Képviselet elnökét, a különböző felelősöket és a bizottságok tagjait az alakuló ülésen választják meg, ami a Szavazás végeredményét követő első ülés. A bizottsági tagokból kerülnek ki ugyan így szavazás útján a bizottságok elnökei is.

A leírt feladatok a HK munkájának csak egy részét tükrözik, ezen kívül a felelősök illetve a bizottságok a bizottságon belül sok egyéb dologgal is foglalkoznak.

hk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s