Oldtimer Expo 2011

Idén is megrendezésre került az Oldtimer Expo április 15-17. között egy különleges helyszínen, a Vasúttörténeti Parkban.
Nekem is volt szerencsém eljutni, és laikusként megcsodálni ezeket a gyönyörű autókat. Érdemes elmenni, még Vegyésznapok mellett is, tehát jövöre nincs kifogás! 😉

Az Oldtimer Expo, vagy röviden OT Expo filozófiája szerint nem csak a régi járműveket mutatja be, hanem a mögötte álló embereket és a háttéripart és nem utolsó sorban a család számára nyújt maradandó élményeket. – nyilatkozta Noszvai András rendező.

Mivel nem vagyok jártas az autókban, mára már szerencsére azt legalább felismerem melyik milyen autó, így nem tudok messzemenő részletekkel szolgálni egy-egy autókülönlegességről. De azt bátran állíthatóm még én is ámultam – bánultam a kiállított autók láttán. És az is kiderült, hogy autók terén is jó az ízlésem!

Így jönnenek a legkülönlegesebbek képekben:

Idén ünnepelte a 125. szülinapját a Mercedes -Benz . A márkanév Karl Benz német mérnök nevéhez ill. jó barátja és társa, Gottlieb Daimler Mercedes nevű lányához fűződik. A kiállításon különböző korok jellegzetes autói voltak láthatóak.

A Bugatti Club két 20-as évek végi autócsodával képviseltette magát a kiállításon. Talán ennyire régi autót még én se láttam. Ha kíváncsiak vagytok hogy is néznek ki, és milyen a hangjuk, akkor íme egy kis ízelítő:

Nekem a régi autók közül a Volkswagen Bogarak a kedvenceim. A Bogár történetéhez még Adolf Hitlernek is volt köze. Hogy mi? A német kormány 1937-ben alapította meg a Volswagent. Adolf Hitler arra kötelezte akkori legjobb autótervezőit, köztük Ferdinand Porschét, hogy alkossanak egy”népautót”, ami olcsó, egyszerű, de minőségileg verhetetlen. És így megszületett a Bogár, azt hiszem máig mindenki örömére! Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend ez a kis autó, idén 20 éves a hazai Bogarasok Clubja.

2011-ben ünnepli 60 évét a lengyel autógyártás. Talán mindenki ismeri a kispolskit, de más híres autóval is büszkélkedhet a “Polski-család”, mint például a Polski Fiat 125-tel, azaz a kispolski “testvérével”, a nagypolskival. Nemcsak hétköznapi használatra alkalmas autókkal képviseltette magát a Polski 125p Club, hanem  kiállítsára került egy nagypolskiból készült versenyautó is.

A méltán népszerű internetes portál, a TotalCar is képviseltette magát jó pár autóval. A nem régiben bekövetkezett Japán katasztrófa miatt Japán autócsodákkal vonultak ki az V. Oltimer Expora.

Ha még több képre szomjaztok, akkor látogassatok el az Oldtimer Expo hivatalos honlapjára és a galériában nézegessétek végig a szebbnél szebb autókat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s