A Műegyetemi Villanyfényes Bajnokság

Az idei évben ünnepelte a 34. születésnapját Műegyetemi Villanyfényes Labdarúgó Bajnokság, amely MAFC, az EHK és a BME Testnevelési Központ közös szervezésében kerül megrendezésre.

A bajnokság rengeteg hallgatót, oktatót, egyetemünkön dolgozót mozgat meg. A 4 különböző ligában, 204 csapatban, közel 2000 embernek nyújt sportolási, és versengési lehetőséget. A mérkőzések februártól júniusig ill. szeptembertől Karácsonyig, a BME szemeszter beosztásához igazodva, hétfőtől péntekig 16 és 22 óra közötti időszakban folynak.

Az első ligát kivéve minden liga több csoportból áll, ezekben a csoportokban 12 csapat körmeccseken dönti el egymás között a feljutás, illetve a kiesés jogát.
Áttekintésünket kezdjük a 4. ligától. Ez a bajnokság legalsó ligája, de semmiképp nem mondható a leggyengébbnek. Itt 10 különböző csoport van, ahol 4+1, illetve 5+1-es felállásban léphetnek pályára a csapatok. Ebből a ligából kiesni nem lehet, a csoportokban az első két helyen végző csapat, pedig kiharcolja a magasabb osztályba való jutást. Az újonnan nevezett csapatok is ide kerülnek besorolásra, és pont az ismeretlen csapatok adják meg a liga pikantériáját, ugyanis zsákbamacska, hogy milyen játékerőt képviselnek. Feljebb haladva a 3. liga következik, amely 4 csoportot tartalmaz. A liga összetétele viszonylag gyorsan változik, mert a csoportok első 2 helyezettje feljut, addig az utolsó 4 helyen álló csapat visszacsúszik a 4. ligába. Itt már minden csapatnak kötelezően 4+1 fős felállásban kell pályára lépniük. Egyre magasabbra haladva a bajnokság színvonala, és komolysága is jócskán növekszik. Ezt bizonyítva, a 2. ligában ezt a félévet megelőzően, még bíró által vezetett meccsekkel találkozhattunk. (Sajnos nem értem, hogy most miért nincs már…) El is kellett a játékvezető, az olykor feszültségekkel teli, de nem sportszerűtlen meccseken. Itt csak 2 csoport van, a kiesés és feljutás rendszere a 3. ligával megegyezik, rendkívül kiélezett küzdelem szokott lenni ezekért a pozíciókért. A piramis „alakú” bajnokság csúcsán pedig az 1. liga található, egyetlen csoporttal, 12 csapattal. Ebben az osztályban már feltűnnek futbal játékosok, illetve nagypályán viszonylag magasabb osztályban játszók is. Színvonalas meccsek sorával találkozhatnak a kilátogatók.

Karunk több csapattal is képviselteti magát a bajnokságban, többek között: Chembrothers, FC Real Zetor Primavera a 4. ligában, Martos United a 3. ligában és az FC Real Zetor az 1. ligában.
Az FC Real Zetor csapata 4 féléves 2. ligás szereplés után, az előző szemeszterben harcolta ki a legjobbak közötti tagság jogát, és az eddig lejátszott meccsek után bátran lehet mondani, hogy nagyszerűen megállja a helyét a gárda a legmagasabb osztályban is. Nagy öröm, hogy az idei félévtől az 1. ligában szerepelhetünk, színvonalas csapatok ellen, nagyszerű mérkőzéseket tudunk játszani. Szurkolóink nélkül nem tudtunk volna idáig jutni… – mondta Ábrahám Dániel csapatkapitány.

A feljutást érő győztes meccs utolsó pár perce( 2 góllal 🙂 ), majd az ünneplés pillanatai:

Hírdetés

Egy gondolat a(z) “A Műegyetemi Villanyfényes Bajnokság” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s