Hegyalja – Hasznos tippek, infók

Néhány tippet szeretnék adni azoknak, akik még nem jártak Hegyalján, vagy csak elkerülte a figyelmüket a leírás, bár még azok is találhatnak valami érdekeset, akik már átböngésztek mindent.

1. Utazás
Vonat:
vonatútHa nem vagy diák, akkor is utazhatsz kedvezményesen Hegyre! (Diákoknak nincs plusz kedvezmény, hiszen ők eleve 50%-kal utazhatnak.)
A kedvezményhez induláskor 50 %-os alkalmi menettérti jegyet kell kérned Tokaj állomásra. Amikor megérkezel, a fesztiválon pecsételtesd le a jegyet a MÁV-Start konténernél és a lepecsételt jegyed lesz érvényes a visszaútra is. Figyeljetek arra, hogy a jegyre ez legyen írva, mert csak akkor érvényes: “50 %-os alkalmi menettérti”.

Budapest-Tokaj
Menetidő: IC-vel 2,5-3 óra, simával 3,5-5 óra.
Debrecen-Tokaj
Menetidő: IC-vel 55 perc, simával 1:50 perc. (Miközben az árban csak 150 Ft különbség van.)

Autó:
Budapesttől kb. 230 kilométerre, autóval 2,5-3 órára,
Debrecentől kb. 85 kilométerre, autóval 1,5 órára,
Egertől kb. 130 kilométerre, autóval 2 órára,
Szegedtől kb. 340 kilométerre, autóval 4 órára,
Kassától kb. 75 kilométerre, autóval 1 és ź órára,
Ungvártól kb. 85, kilométerre, autóval 1,5 órára,
Kolozsvártól kb. 270 kilométerre, autóval 4,5 órára,
Nagyváradtól kb. 130 kilométerre, autóval 2 órára van.

Vonatállomástól a fesztiválig? De hogyan? Én azt ajánlom nektek, hogy kövessétek a tömeget, általában rengetegen szállnak le, így nem könnyű eltéveszteni az utat
Mentőöv: Leszállsz a vonatról, kimész az állomás elé, majd balra fordulva, lefele elindulsz egy híd lesz balra, ott átmész és végig egyenesen a körforgalomig. Szóval lehetetlen eltéveszteni 🙂

2. Szállás
Hegyalján két kemping közül választhatsz (ahol sátrazhatsz) konkrétan a fesztivál mellett. HegyaljaMind a kettőt használhatod érvényes napi/hetijeggyel.
De melyik milyen? Az egyik a Tisza kemping, ahol találhatóak nagy számban fák, és szinte egyből megtelik. A másik a “pót” kemping, eddig mindig itt találtam helyet. Csupán pár fa található, a nagy része konkrétan sivatagos. Ha itt szállsz meg tuti korán kelsz és későn fekszel. 🙂
Ha biztos helyet szeretnék a Tisza kempingben hogy Pótkempingcsináljam? Sokan úgy csinálják, hogy a fesztivál előtt már 1-2 nappal lemennek, és kifizetik a kemping aznapi árát, így garantálva maguknak a biztos árnyékos helyeket.
Vannak akik nem szeretik a sátrazást, azok kereshetnek valami szállást Tokajon. Hasznos tippekért érdemes ellátogatni a Hegyalja facebook oldalára, hiszen ott sokan reklámoznak szállást, de akár írhatsz, hogy segítségre van szükség. Viszont akármilyen hátránya is van a sátrazásnak, szerintem az igazi fesztiválhangulatot az nagyon adja!
Ha motorral, lakókocsival, traktorral tolnád, akkor számodra a legmegfelelőbb hely a motoros kemping 1000 Ft + Áfa áron.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s