Túlélőtippek fesztiválozóknak

Azt gondolom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki a fesztiválozást megelőző két hétben már naponta megnézem az időjárás előrejelzést. Hiszen az ember lányának mindenre fel kell készülnie. Így adok néhány, nekem bevált tippet, hogy mit vigyünk és mit ne vigyünk egy többnapos ereszdelahajamat-ra.

Az EFOTT időszakára a meteorológusok 31-35 Celsius fokot mondanak, de Szolnok térségében jégesőt, záport és zivatart jósolnak. Nem árt, ha elteszünk pár szemeteszsákot, amivel vízhatlanná tehetjük a sátrunkat és még a szennyesünket is beletehetjük.

Ha eső, akkor sár, amire gyógyír lehet a gumicsizma. Tudom, hogy a legnagyobb kánikulában nem a legkényelmesebb, de én szeretem, hogy nem kell a lábam elé nézni, hogy még véletlenül se merüljek térdig egy alattomos pocsolyában, amikor papucsban vagy szandálban vagyok.

Sajnos tavaly azt tapasztaltam, hogy míg egy fiúnak kb. öt percig tart egy zuhany, addig a lányok fél órát is képesek állni még a jéghideg víz alatt. Tavaly nem bírtuk kivárni a sort, így egy oldalsó csap alatt mosakodtunk. Aki türelmetlen, de nem fél a rázósabb helyzetektől, legyen szemfüles, hiszen nem mindegy, hogy koncerten ugrálunk vagy sorban állunk. Nekem nagyon bejött  a fesztiválozáshoz a nedves törlőkendő is , amivel felfrissíthettem maga napközben is.

Most elsősorban a hölgyekhez szólok, mikor azt tanácsolom, hogy igenis mindennap mossuk le a sminket! Nem számít, hogy kiscicának nézzük a vattapamacsot, de ahhoz, hogy a bőrünk egészséges maradjon és két nap után ne úgy nézzünk ki, mint egy ifjú pubertás, fontos, hogy legalább alvás közben lélegezzen a bőrünk.

Persze mindig lesznek olyanok, akiknek egy átmulatott éjszaka után is az első dolguk, hogy hajvasalóval a kezükben rohanjanak az első konnektor felé, amit meglátnak. Én úgy gondolom, hogy lehetünk csinosak akkor is, ha nem fedi arcunkat vastag smink, ha egy kicsit kócos a hajunk, de ezerrel pörgünk a jobbnál jobb koncerteken.

4 című bejegyzés “Túlélőtippek fesztiválozóknak” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s