Hegyalja – hasznos tippek, infók 2

Round 2A hasznos tippek második fordulója, ami kitér az értékekre, illetve hogy be lehet e vinni alkoholt a fesztivál területére!

3. Az értékek (jegy, pénz, stb.)
A jegy
A karszalagra mindig próbálj ügyelni, hiszen elég nagy probléma ha leszakad. Lehetőleg tartsd meg a blokkot, vagy ha neten foglaltad, akkor a neveddel kinyomtatott lapból még egy példányt, ha bármi probléma merülne fel, bár még az is lehet, hogy ezek sem segítenek rajtad. Ezzel nem vagyok teljesen tisztában.
Ha hamarabb távozok a fesztiválról, visszakapom a pénzt? Dehogy…Viszont! Tipp: Sok tarajost, rockert találsz, akik ténylegesen kis összegért cserébe megszabadítanak a karszalagodtól. (Levágják, aztán maguknak megoldják.)

A pénz.

A legnagyobb hátránya a sátornak, hogy Tolvajkirabolhatnak, így értékeidet ne nagyon hagyd a sátorban. Legfontosabb értékeidet az ingyenes, 24 órás csomagmegőrzőben hagyhatod, amit az info pultnál találsz. Értékesebb tárgyaidat, például ékszereidet, illetve azokat a tárgyakat, amiket biztonsági okokból nem vihetsz be a fesztiválra (pl. szegecses övet, szúró-vágó eszközöket, lőfegyvert, stb.), elhelyezheted a szintén itt üzemelő értékmegőrzőben (mérettől függően 150-500Ft ellenében). Amit még esetleg tehetsz, hogy egy biztonsági őr csapat mellé sátrazol le, illetve olyan helyen ami nincs túl a szélén, hanem inkább ember közelibb.
Baj esetén: A kihelyezett rendőrőrs a Tisza kemping bejárata melletti irodában található. Minden bűncselekményt jelents be itt.
(Gyakran az is előfordul, hogy ha ellopják a pénztárcád, akkor kiveszik belőle a pénzt, a tárcát pedig a bokrok közé dobják.)

4. Alkoholt a fesztiválra?Alkohol
“Ételt és alkoholt csak személyes fogyasztásra hozhatsz be a fesztiválra, azaz annyit, amennyit megeszel, megiszol. ” Ami a legfontosabb, hogy csak fél liter műanyag palackot vihetsz be, de a pincészetekben ha elvitelre kérsz, úgyis csak műanyag palackban adják a fincsi borocskát.

És ami sokakat megrémít, de vannak akiknek már rutin… Mit tegyek, ha egy barátom/barátnőm túl sokat ivott?
Ha nagyon rosszul van, azaz már súlyosan lerészegedett (már beszélni sem tud, csak fekszik, hányik, akár maga alá vizel), akkor  a legjobb megoldás a mentőket hívni, akik elviszik a detoxba, ahol rendbe rakják, és kutya baja se lesz remélhetőleg. Ne feledjétek, ha eszméletét veszti, akkor fektessétek oldalasan, hiszen hanyatt fekve megfulladhat!
Ha eléggé bepiált, de még vhogy csak áll, vagy csak szimplán nem érzi jól magát, akkor (én legalábbis mindig ezt teszem) etessétek meg. Sok sok ittason kipróbálva talán a ropi válik be a legjobban. A lényeg, hogy az egyén ezután már ne igyon, hanem egyen kekszet, ilyesmit, ha bírja, akkor vízzel lehet itatni.
Ésszel igyatok, mert finomnak finom a bor, meg jó is lehet illuminált állapotba kerülni, de minek fizettél jegyet, ha el sem jutsz a koncertig?

Kommentben pedig jöhetnek a további tuti tippek, ti mivel segítetek?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s