Hegyalja – Na de a bor!

Ha Tokaj, akkor egyértelműen fehér bor! Igazából jelenleg a borról az első ami eszembe jut az az apa-fia “képregények”, de a második gondolatom egy hűs borospince.

A fesztiválozók többsége nappal hűsöl, este tombol, de merre is találhatunk jó helyeket? Az én véleményem az, hogy magatoktól is lelhettek jobbnál jobbakat, de egy-kettőt azért megemlítenék.
Még arra figyelmeztetnék pár embert, hogy az édes borok nagyon finomak, főleg a szamorodni és a puttyonyosok, de hamar becsömölhet tőle az ember fia/lánya (nem mindenki érzékeny rá), így lehetőleg hosszabb italozásra válasszatok könnyedebb bort.

Az első az Öreg Pince, melyet a már lesátrazott fesztiválozóknak ajánlok.
Hol találod? Dózsa György utca 40. Gondolom sokaknak nem nyújt használható információt csak így a cím, így egy térképet mutatnék nektek. Itt láthatjátok, hogy nagyon közel van a fesztiválhoz, csupán a templomnál kell balra fordulni és egyenesen fel.
A fesztivál ideje alatt az udvaron iszogathatnak a látogatók jobbnál jobb borokat, még hozzá hűsítő fák alatt így könnyebbé téve azt, hogy ha valaki nem dohányzik, az nem is lesz füstbomba mikor elhagyja a helyet. Befogadó képessége ilyenkor körülbelül 100 fő, a nyitva tartás pedig nagyon rugalmas,szinte a fogyasztóktól függ. A hely minősítését garantálják a vissza-visszatérő vendégek, akik a kiszolgálókat is nagyon kedvelik!

Másodiknak pedig inkább nem egyről, hanem jó pár helyéről írnék.
Nem mindenki tudja, de ahogy leszáll a vonatról (és nem az állomás elé megy, hanem a túloldalra) a Szerelmi pincesort találja. Szerelmi pincesor
Ez kissé messzebb esik a fesztivál területétől, így ezt azoknak ajánlom akik megszomjaztak a hosszú út alatt. Már mindet végigjártam párszor, van olyan hely ahol szerintem nagyon rossz bort adnak, és van olyan hely, ahol nagyon jót. Ízlések és pofonok. Viszont elég csábító egy ilyen nevű helyen kezdeni a pároddal a fesztivált. (:

Mindenkinek jó szórakozást, és jó borozást!

2 című bejegyzés “Hegyalja – Na de a bor!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Van egy bolt, ha a körforgalomnál jobbra fordulsz., illetve az állomás és a körforgalom között is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s