Túl az Avatáson, jön az átnevelés…

buliKedves Gólyák!

Túl vagytok végre az avatáson, hivatalosan is bekerültetek a Műszaki Egyetem diákjainak körébe! Ideje hát tájékozódni róla, mik azok a kötelességek, amikkel ez a kitüntetett pozíció jár:

1.Hallgasd a Martos Rádiót!

40 éves hagyományokat felelevenítve másfél éve újraindult a Martos Stúdió. Eddig töretlen felfelé ívelés jellemzi a rádió munkáját. Egy szűk baráti körből 30 fős brigáddá nőtte ki magát. A tagok sokrétű feladatokkal kerülnek szembe: vágás, technikusi teendők, műsorvezetés, marketing, blogírás de idén a Show’s Sonka szervezését is magára vállalta a csapat, nem is akármekkora sikerrel! Az interaktív műsorokból rengeteg infót szerezhetsz, de számtalanszor előfordult már, hogy tanároktól is kérdezhettek a hallgatók. A munka mellett természetesen a csapatépítő programok és a közös szórakozás sem maradhat el soha.
Tipp: idén önképző előadások indulnak a rádióban, úgyhogy különösen érdemes időben csatlakozni

2.Olvasd a Műhelyt!

A Műegyetem hallgatói lapja ingyenes és szinte mindig megtalálható a Martos aulájában. Elsősorban diákok írják, de profik felügyelete alatt, így a mindig aktualitásokkal és téged érintő kérdésekkel foglalkozó cikkek magas színvonalúak.
Tipp:Ha az olvasáson túl csatlakozni is szeretnél, figyeld a honlapon mikor tüntetik fel a félévente induló felkészítőkurzus időpontját.

3.Járj a Szkéné Színházba!

A K épület második emeltén működik a Szkéné Színház, olyan színészekkel, akik távolról sem csak az egyetemistákat vonzzák az előadásokra. Elsősorban alternatív elgondolkodtató darabokra lehet számítani, de Rejtő Jenő feldolgozás is volt már műsoron. A színház több tekintetben is úttörő,  ezért nagy elismerés övezi. Műegyetemistaként mindenképp nézz meg egy darabot!
Tipp:Pintér Béla és társulata darabjaira például tavaly pillanatok alatt keltek el a jegyek, így érdemes sietni a foglalással.

4.Bulizz a szomszédban, de a Csocsó Klubban melegíts be!

A Martos földszintjén találod a Csocsó Klubot, ahova minden valamirevaló VBKs betér 1-1 italra vagy csocsómeccsre a fárasztó laborok után. Csütörtök este (vagy esetleg a többin is) az extra piamennyiséget a “szomszédos” Vásárhelyi koliban található Drönkben, a Baross koli aljában lévő HaBárban illetve még számtalan BME-s kolibuliban táncolhatod le. Ennyi ismerős között igazán otthon érezheti magát az ember.
Tipp: bár az árak alapból barátiak, mindig figyeld az aktuális akciókat!

5.Versenyezz a Show’s Sonkán!

Bár még korai de nem árt, ha tudod hogy minden tavasszal jön a Vegyésznapok, ami egy hét  mindennapos bulit jelent a Martosban. Az igazán elszántak viszont a buli mellett csapatot szerveznek maguk köré és indulnak a Show’s Sonkán, egy olyan több napos vetélkedőn, aminek a célja a legeszeveszettebb feladatok lehető legkreatívabb módon való teljesítése. Idén extrémvasalástól kocsmatúrán át a Gellért hegyen való bevásárlókocsis száguldozásik ezerféle feladat várta a résztvevőket. A győztes csapatnak, akiről a lenti kép is készült, két féldisznó volt a jutalma.
Tipp:tavaly is indult 3 gólyacsapat így semmi okotok szégyenlősködni!Csekkold Facebookon mi is történt idén!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s