Egyetemi 10próba

Az V. Egyetemi Napok kereteiben szerdán ismét sor került a már hagyományossá vált karok közti vetélkedőre. Idén ez a program teljesen megújult, még a nevét is megváltoztatták Egyetemi Tízpróbára.

A kezdés délután egy órára volt kiírva, ami persze megcsúszott. Sajnos a feladatok nem mozgatták meg az egész csapatot, mert általában mindenhova csak 2-3 ember kellett. Ugyanakkor ez előnyt is jelentett a kisebb karoknak az eddigiekhez képest, mert nem az volt a lényeg, hogy minél nagyobb számban szerepeljenek, hanem egy kemény magra volt szükség. Nah de nézzük, milyen feladatok voltak:

  1. Piapiramis
  2. Kútfúrás
  3. Keresd a lányt
  4. Cserélj el egy gyufát minél nagyobb értékű dologra
  5. Gokart verseny
  6. Részeg szemüveg
  7. Gólyatánc
  8. Főzőverseny
  9. Pólóverseny

rendőrA feladatok mellett különböző bemutatókra is sor került. Kint volt a rendőrség, akik kutyás bemutatót tartottak. Láthattuk, hogy milyenek a rendőr kutyák bevetésnél, mekkora erő rejlik bennük, ha komoly a helyzet, még egy amerikai-focistával is elbírnak. Késő délután a Red Bull két extrém sportolója mutatta be, hogy hogyan tudnak bánni a biciklivel. Volt amikor egy kívülállót is bevontak a produkcióba, és rajta ugráltak át. Szerencsére mindenki megúszta épségben.

főzés

 

 

Ha karok közti vetélkedő, akkor nem maradhatnak el a karok finomabbnál finomabb főztjei, melyeket egész délután készítettek a csapatok. Volt itt raguleves, székelykáposzta, chilis bab, meg még annyi minden.

 

 

 

Egész délután nyitva volt a Civil falu, ahol a különböző szervezetek és a karok szakkollégiumai képviseltették magukat. A legnagyobb sikert a vegyészek és a Csabai Kolbászfesztivál delegáltjai aratták.

Az idei Egyetemi Napokon sem maradhatott el a 100as sörváltó Guiness rekordkísérlete, ahol sajnos most sem sikerült megdönteni a VIK-esek rekordját. Körülbelül 30 másodperccel maradtunk el.

A lényegre már biztos kíváncsiak vagytok, hogy ki nyerte a vetélkedőt. Igen győzött a VBK! Először, de reméljük nem utoljára!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s