Az Olajé a Szuperkupa!

Szerdán este kezdetét vette a férfi kosárlabdaidény, a Szuperkupa döntővel, amin a Szolnoki Olaj és a székesfehérvári illetőségű Albacomp csapata feszült egymásnak. A mérkőzést a semleges pályán Budapesten, a Körcsarnokban rendezték meg. Mivel a helyszín nagyjából egyenlő távolságra volt mind a két félnek, és szurkolóiknak is, így szép számmal megtöltötték a lelátókat. Kevéssel a kezdés előtt, már csaknem teltház fogadta a kilátogatókat, ami nagyjából 1500 nézőt jelentett, igazi, rangadóhoz méltó hangulatban kezdődhetett az összecsapás. A kezdő sípszó felhangzása előtt még azonban, az előző idény legjobbjait díjazta a Magyar Kosárlabda Szövetség.

A feldobás után, azonban nem kápráztatták el a nagyérdeműt a csapatok. Sok hibával tarkított első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, akik bántóan alacsony dobóteljesítménnyel játszottak, erre szokták mondani, hogy idény eleji forma… Így 11:10-es Olaj vezetéssel térhetett először pihenőre a két gárda. Második periódusra felpörögtek a csapatok, a Szolnok irányítója Trotter, a rengeteget dolgozó Báder és új igazolása Hriszto Nikolov segítségével tört előre, addig fehérvári oldalon a fiatal Keller Ákos játszott kiemelkedően. A játékrész közepén az Albacomp, a szurkolóik nagy örömére, meglépett 6 ponttal,  29-23-ra alakították az eredményt, de Pór Péter remek érzékkel kért időt, ezzel megtört a fehérvári lendület és 29-29-el zárult az első félidő.
A nagyszünetben a szervezők büntető és hárompontos dobóversennyel kedveskedtek, ahol a győztes jutalma egy éves belépő az idény össze magyarországi kosárlabda mérkőzésére!
A fordulást követően Keller Ákos percei következtek, gyors egymásután szerzett 2 kosarával, de az ő lendülete is hamar eltűnt ugyanis egy Báderrel történő szerencsétlen ütközés után, mikor a szolnokiak kapitányát le is kellett kis időre cserélni, úgy tűnt a fehérvári centert zavarta meg ez jobban. Ezután a szolnokiak új igazolása Nikolov vette kezébe a kezdeményezést – már nem csak a karjain díszelgő tetoválásaival tűnt ki – és vezetésével 7 pontos előnnyel várhatta a záró negyedet az „Olajbányász”. Az utolsó játékrészben igaz, még akadtak fellángolásai az Albacompnak, de a nagyszerű teljesítményt nyújtó Báder vezette Szolnokot nem lehetett már zavarba hozni, így az Olaj végül tíz ponttal, teljesen megérdemelten nyert a hivatalos idénynyitón 69-59-re. A mezőny legeredményesebb játékosa Báder Márton lett. (18 pont, 8 lepattanó)

Nem túl magas színvonalú, de annál küzdelmesebb, remek hangulatú találkozó volt, nagyszerű szerda esti program! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s