Kutatók éjszakája – Planetárium

Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi.A kutatók éjszakája szeptember 23.-án volt, bár nem is egy éjszakát, mint inkább egy teljes napot tartott. Élménybeszámolónkban megtudhatjátok hogy hova érdemes elmenni, és hova kevésbé.

 

Már alig vártam, hogy ismét elmehessek érdekes előadásokra, látogatásokra, s bár nem indult olyan jól, de a végére már azt kívántam, hogy bárcsak egy hétig tartana ez a nap, és a sok érdekfeszítő program. A programok között találhattunk olyanokat, amelyek regisztráció kötelesek voltak, mások szabadon látogathatók, de minden esetben ingyenesek.
KupolaAz első hely ahova elmentünk a Planetárium volt, egész könnyen megtaláltuk, ráadásul a Láthatatlan kiállítás közelében van. A Csodálatos Univerzum (3 D-s) előadásra szerettünk volna bejutni, de a helyszínen kiderült, hogy annyian regisztráltak (bár a honlapon nem kellett regisztrálni!) hogy nem maradt hely, viszont beraktak egy plusz előadást emiatt.
Míg arra vártunk kicsit körbenéztünk: volt alma osztogatás, póló festés, csokiért teszt, bolygó festés, memória játékok. A programon, melyet a Doktoranduszok Országos Szövetsége szervezett, inkább csak kisebbek voltak jelen. Beengedve a Kupola terembe szinte mindenki izgatottan foglalt helyet, viszont elgondolkodtam a mellettem ülő kislány egyik mondatán. A mondat így hangzott: Inkább nézem 3D-ben a facebookom, more. Szerencsére kérésre elrakta a telefonját, mondjuk később szegény szinte beleesett a táskájába, amiből szivárgott a telefon fénye. Na de térjünk is vissza az előadásra…
Univerzum“Az animációs technika segítségével a térhatású alkotás lenyűgözően mutatja be a naprendszerbeli bolygók világát, az űrkutatást, a különféle űrszondákat, teleszkópokat és az űrrepülőgépet. Ezeken kívül még betekintést nyerhetnek az idegen galaxisok világába is.” – állt a honlapon.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én arra számítottam, hogy mindenfelől jönnek majd a bolygók, és kb jól meg is fogdosom őket. Ennek ellenére, hiába kupolás a terem egy kb mozi vásznon nagyságú téglalap alakú kivetített helyen történt a mozizás. Néhány részletnél a szemem nem nagyon tudta összerakni a képet, de kiderült, hogy ezzel nem voltam egyedül. A film nem volt rossz, de mivel egyáltalán nem erre számítottunk nagyon csalódottak voltunk, és a vége előtt elhagytuk a termet, hogy más, remélhetőleg sokkal érdekesebb programokra tudjunk eljutni. Sikerült is… folyatás következik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s