Schönherz Óriáskijelző 2011

mátrixMúlt hét kedden ismét megrendezésre került a 40. Schönherz Qpa keretein belül a Mátrix, amikor is a Schönherz Zoltán Kollégium egyik oldala óriáskijelzővé válik.

A már hagyományossá vált Qpát minden évben október elején szokták megrendezni. Az esemény fénypontja, mely a legtöbb embert megmozgatja talán, az Óriáskijelző. Hiszen itt nem csak a csapatok vannak jelen, hanem szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki élőben szeretne videózni. Idén már nem csak a helyszínen, hanem az interneten is követni lehetett az este eseményeit a BSS TV-nek köszönhetően.

Nah de mi is az az Óriáskijelző?!

  • 2001-ben a VIK-esek elborultak és kitalálták, hogy legyen tetris a Schönherz oldalán.
  • 2003-ban már a Qpa csapatainak animációit élvezhették.
  • 2005-ben az animációkhoz zenei kíséret is társult. videó
  • mátrix22008-ban a fekete és a fehér mellett megjelent a szürke árnyalat. Már biztos sokan hallottátok a következő zenét egy-egy buliban. De vajon az animációját is láttátok már? Himmel
  • 2010-ben már 512 szín megjelenik a koli ablakaiban

Ezek voltak a nagyobb mérföld kövek a Mátrix életében.

mátrix3De hogy lesz a Mátrix?! A kezdetekben minden ablakban volt egy-egy olvasó lámpa, amik egy körre voltak kötve, és úgy hangolták össze, hogy mikor melyik égjen. 2010-ben azonban már minden ablakba egy fatábla került, amin LED-ek vannak. Az óriáskijelző honlapján nagyon sok érdekes információt olvashattok az elmúlt 10 év történéseiről, illetve megtekinthetitek az eddigi Mátrixokról készült videó felvételeket.

mátrix4Idén 9órára volt kiírva a kezdés, de nyilván, mint mindig minden ez is késett egy órát. Én csak a vége fele mentem ki, addig az internetes közvetítésen figyeltem a dolgokat. Ebben az évben is igen szép számmal kilátogattak az emberek a Lágymányosi híd lábához, illetve a Bogdánfy úti sporttelep pályája is megtelt. Szerencsére most jobb idő volt, mint tavaly, de azért fel kellett öltözni rendesen. Nekem ez volt a második, amin kint voltam, és megállapítottam, hogy érdemes egy kisebb társasággal menni, vinni kell plédet, hogy le lehessen ülni, illetve a hideg ellen is védekezni kell 1-2 üveg borral, ami a jó hangulatot is fokozza.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s