Állásbörze-a lehetőségek tárháza

Október 12-13 között szervezték meg a hagyományos Műegyetemi Állásbörzét, ami Magyarország legnagyobb állásbörzéje. Kb. 160 cég vonult ki a “K” épület aulájába és első emeletére, ahol standjaikon várták az érdeklődőket.

Jó hír, hogy a vegyészkaron végzőknek rengeteg lehetőséget kínálnak a különböző cégek. Több, mint 40 féle állásajánlatot találtam, ahol a vegyészmérnöki diploma az elvárás. Elsősorban a gyógyszergyárakba, a MOL-hoz, a TVK-hoz mehetnek a már végzett mérnökök, de olyan (számomra meglepő) intézményekbe is keresik a vegyészeket, mint a Budapest Bank Nyrt.

Jó pár standon sikerült elbeszélgetnem a szakma képviselőivel. Mindegyik cégnél azt mondták, hogy bár Bsc-s diplomával is el lehet helyezkedni náluk (gyártósoron, termelésben) de igyekezzünk megszerezni az Msc-s diplomát is. A legtöbb helyen azt tapasztaltam, hogy a szakiránytól függetlenül el lehet helyezkedni, bár a MOL kifejezetten ajánlja a Pannon Egyetemen a Ásványolaj és Petrolkémiai Technológia szakirányt, ahol a MOL szakemberei oktatják a petrolkémia iránt érdeklődő vegyész hallgatókat.

A munkaadók azt javasolják, hogy végezzünk el minél több gazdaságis tárgyat (Kemény Sándor tanár úr ajánlotta a minőségügyi csomagot!), hiszen manapság a mérnököket keresnek a minőségbiztosítás területére is.

Álláslehetőség rengeteg van, azonban felhívnám azoknak a hallgatóknak a figyelmét, akik még nem teljesítették a Nyári szakmai gyakorlat című tárgyat, hogy válasszatok körültekintően, mert vannak olyan cégek, ahova csak úgy lehet pl. szakdolgozaton dolgozni, hogy előtte ott végzitek a szakmai gyakorlatot.

Remélem sokan elmentetek erre a rendezvényre, értékes tapasztalatokkal gazdagodtatok és megtaláltátok a kérdéseitekre a válaszokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s