V. Réffy-kupa

Idén 2011 novemeber 18. és 19-én került megrendezésre, immáron ötödik alkalommal a Réffy József labdarúgó emlékkupa. Az eddigiekkel ellentétben, nem csak a Hauszmann utcai sportelepen lévő Gabányi Sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek, hanem szombati napon a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium látta vendégül a csapatokat, és az érdeklődőket.
Az idei évben rekord számú csapat jelentkezett, ez ponotsan 17-et jelentett. Megtalálható volt közöttük, ez előző években dobogón végző csapatok, szokások szerint tanszéki gárdák (Műanyag, BME SzKT, SzaK Tanszék) és lányok is.. 🙂
A lebonyolítási rend szerint a csapatok 4 csoportba lettek sorolva ( egy csoport, a páratlan létszám miatt 5 csapatos volt), majd innen a legjobb 2 team juthatott tovább, az egyenes kiesés rendszerbe. A küzdelmek péntek reggel kezdődtek, már ezen a napon is nagyszerű mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők, barátok, és a hozzáértők számára kiderült kik is lehetnek azok az együttesek, akik a végelszámolásnál is előkelő helyen lehetnek. Rendkívül magabiztos teljesítménnyel rukkolt elő a Martos United, és a címvédő, háromszoros győztes FC Real Zetor is, ám mellettük meglepően szépen haladt előre a Csütörtök nyóc FC gárdája. A szombati nap a maradék csoportmeccsek befejzésével vette kezdetét, mivel volt belőlök bőven, ez  eltartott egészen kora délutánig.. 🙂 A csoportmeccsek után a továbbjutó csapatok: Martos United, SzASz, FC Real Zetor, EtOH, FC Real Zetor Primavera, FC Hőköteges Csőherélők, Csütörtök nyóc FC és az Alkoholizmus Tanszék csapatai voltak.
Ha lehet mondani  a negyeddöntőkön még nagyobb lett a hajtás, és a lelkesedés.. nagyon izgalmas kis meccsek voltak. Ezek után már ez elődöntőben összekerült az elmúlt három év döntő résztvevői, a Martos United és a Real Zetor. Kétségtelenül ez volt várható a torna egyik legjobb meccsének. Így is lett, nagyszerű 2×10 percet hozott ez az elődöntő. Két hasonló képességű csapat küzdelme volt, ám a Martos United nem tudott mit kezdeni a Zetor jól záró védelmével, és gyors támadásaival, így a végeredmény 3-0 lett a Zetor javára. A másik elődöntőben a FC Real Zetor Primavera és a Csütörtök nyóc FC gárdája csapott össze a döntőbe jutásért. Egy rendkívül kiegyenlített meccsen a Primavera egy gólos győzelmet aratott, és masírozott a nagy testvére mellé a döntőbe.
A bronzéremről döntő meccsen a rendkívül lelkes, és motivált Csütörtök nyóc FC diadalmaskodott meggyőző fölénnyel a kissé hitehagyottá váló Martos United ellen. A mérkőzés eredménye 7-0 lett. Az első helyért a két Zetor csapat mérkőzött meg, és úgymond esélyeshez méltóan a nagyobbik Zetor 4-0-ra legyőzte a Primaverát.

Így kialakult a torna végeredménye:
I. FC Real Zetor
II. FC Real Zetor Primavera
III. Csütörtök nyóc FC
IV. Martos United

Az eredményhirdetésen 3 különdíj is kisztásra került:
-Torna gólkirálya: Horváth Balázs (Csütörtök nyóc FC)
-Torna legjobb kapusa: Nagy-Győr László (FC Real Zetor)
-Kós Péter-díj: Kócsi Dániel (FC Real Zetor)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s