Felköltöztünk!

Megkezdtük a Martos Flóra Kollégium meghódítását, ugyanis a fsz. 5 után a 603-as szobát is megkaparintottuk. Már csak a köztes szintek kellenek, és át is vehetjük az uralmat Koli néni felett. Visszatérve az álmokból a valóságba elmesélem nektek, hogyan sikerült az újjávarázsolt 603-ba az egész rádiótechnikát felköltöztetnünk, és mi lett a fsz. 5. sorsa.

 

1.felvonás

A 6. emelet végén üresen árválkodó 603-at 2011-ben kaptuk meg a kollégiumtól. Mikor mindannyiunk meglepetésére kiderült, hogy a kollégium felújítása újabb éveket csúszik, kezünkbe vettük az irányítást, a nyakunkba pedig az IKEA-t és az Obit, hogy egy hangulatos közösségi szobát rendezzünk be magunknak!
Mindenek előtt a falat festettük ki a Stúdió színeivel, majd MR, Show’s Sonka logot és egy hangfalat rajzoltunk rá. A folyamatot a következő képek illusztrálják:

Az IKEA-ból hoztunk kisasztalt, díszlámpát, képkeretet, polcot és utólag kidekorált kispárnákat. Még vörös, enyhén agyontaposott padlószőnyeget is szereztünk, aminek második nekifutásra sikerült is a legtisztább részét a szobába illeszteni. Egy tagunk jóvoltából kétes eredetű, de kényelmes fotel, kanapé és takarók is kerültek a szobába.

A félév során stábgyűlésekre és technikusi alapképzésekre használtuk, majd vizsgaidőszakban közös tanulóvá alakult, ahol mindenki síri csöndben, maximális hatásfokkal tudott kizárólag a tananyagra koncentrálni.

2. felvonás

A technikusi brigád fejéből pattant ki az ötlet, hogy míg a Martos Rádió a 603-ban tökéletesen berendezhető, addig a fsz. 5-ben jobban elfér egy közösségi szoba és a technikusi műhely, ahol sosem forrasztanak részegen. Ennek első lépése a berendezés kicserélése, a rádiós technika beszerelése, illetve egy új asztal összeeszkábálása volt.

Azonnal rá is tört az összes technikusra a szerelgethetnék, így jó sok faforgács és megszámlálhatatlan mennyiségű sör elfogyasztása után elkészült a vörös festékszóróval színezett eredetileg hófehér asztal egy abszolút hasznos kábelcsatlakozásokkal teli fadobozkával a tetején . Ez a különös bevonási technika Szeszkó fejéből pattant ki a nevében foglalt anyag befolyása alatt. Kissé elkábultunk ugyan a fél spray beszipogása után, de késő estig folytattuk a munkát.

    

 

3.felvonás

A dolgok átcsoportosítása után a Stúdió 40 éve alatt feleslegessé vált dolgok kihajítása következett, amit kb. 2 konténernyi szemét formájában láthattatok a koli udvarán. Persze rengeteg hangszalag, régi lejátszó és monitor kapott új helyet valamelyik HK raktárban is. A fsz. 5-ben felszabadult helyre lehoztuk a fenti fotelt, és szereztünk egy új kanapét, mivel a régit már nem lehetett egy darabban lehozni, és oda is új asztalt készítettek a fiúk. Mindezeket a munka kevésbé kreatív része követte: a takarítás….

A fsz. 5-ben a nap végére a takarításnak, kegyetlen kiszelektálásnak és praktikus új megoldásoknak köszönhetően olyan földöntúli rend uralkodott, amilyet még egyikünk sem látott a Martos Stúdió modern kori történetében. Ráadásul a dekorációról sem feledkeztünk meg, azaz fénykép-kollázsokat, magunkról alkotott térképet és plakátokat ragasztottunk a falra.

Zárásképp bekötöttük a 603-ban az adáshoz szükséges eszközöket, és be is állítottuk őket, hogy visszhang és recsegés nélkül, mostantól új helyről, de ugyanakkora lelkesedéssel szórakoztathassunk Titeket!

  

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s