EFOTT 2012 – 2. nap

2012. július 5., Velence, Északi strand.
Csillagidő 1.638.651551.98.73, GMT+1-re konvertálva 08:10.
A napsugarak csicseregnek, a hűs napfény a sátor lecölöpöletlen sarkait verdesi, a napocska pedig mint játszi ujjaival zümmögve szenved el egy halk csattanást, amint az éppen felébredt delikvens felkiált: BÁÁÁÁÁZZEEEEEEDEEROHADTMELEGVAAÁAÁN!!!
Ő valószínűleg nem kért egyhetes szaunabérletet az EFOTT-jegye mellé.

Egész ígéretes napnak indult. Tényleg. Sőt!
Ámokfutók, Dr. Alban és az UFO egymás után ugyanabban a sátorban  egyszerűen olyan menőségi faktort jelentett, hogy ezek után a “COOL” feliratú rózsaszín karkötőm is kullogva vonult volna krumplit pucolni. És akkor a Korda György & Klárika duóról még szót sem ejtettünk; nade ne siessünk az elejébe annyira. Mert csak a végén jön majd a hidegzuhany… (grnyh)

Miután lement a szokásos reggeli buli az ELSD társaságában, a Martos Stúdió a gyomra által vezérelve útnak indult Velencébe. Nem kevés sétát követően, miután az előttünk sorbanállók ~39 kiflit és 14 db. májkrémet vásároltak, étellel felszerelkezve dőltünk le egy jókora fa alá hűsölni, míg egy-s-mások étkezdébe kívánkoztak.
De nem ám azt hinni, hogy ezzel egyedül voltunk! A profibbak egyenesen a templom árnyékos oldalába telepedtek asztalostul-székestül, hogy napközben – mivel a fesztivál területén árnyék nem sok volt – Velence polgárai örömére kártyapartit csapjanak. Vagy aludjanak a bokorban. Matracon. Felfújhatóson.
Néhány alfa-, delta- és tetahullámot követve pedig oly szerencsés módon sikerült alakítanunk a helyzetet, hogy Sportszeletes biciklihintóval jutottunk ketten vissza a területre, amiért nemcsakhogy egy petákot sem kellett fizetnünk, de még Pendulum is szólt a hangszóróból.

Nem sokkal hazajutás után kellemes hűs felhők közeledtek a fesztivál felé, amitől egész élhető (értsd: 34°C a 38°C helyett) hangulat lett eleinte. Aztán meg inkább pánik.
Nade “Sebaj!” – gondoltam – “Ma Korda Gyurit fogom interjúztatni! Én! A Korda Gyurit!”.
Mentünk is resten Korda Gyuri és Balázs Klári koncertre nagy létszámban (páros prímszám), na és hol volt – hol nem volt, hát leesett az eső.
És esett. És még mindig esett.
Maga a koncert pedig több síkon volt felülmúlhatatlan.
Egyrészt ugye Korda és Kordáné.
Másrészt ott volt a hatalmas hangulat.
Harmadrészt az RTL Klubos riporter-operatőr miatt (kattintásra hangulat!), aki konstans foglalta le Gyuri bácsiékat, ezzel ellehetetlenítve az interjúnkat (:();
Végül pedig a közben elszenvedett két (villám okozta) áramszünet miatt, aminek ellenére a rajongói tömegnek sikerült olyan szinten tartania a hangulatot, hogy Balázs Klári is táncra perdült a színpadon!:D
All-In. Teljesen fantasztikus volt. Kordáékon nemhogy az idő, de az eső sem fog.

Nem úgy, mint a “talaj” nevű képződményen, amelyre a “sátor” nevű lakhelyet szokás telepíteni. Történt ugyanis, hogy keletkezett a kempingben egy “Velencei-tó Extra”, ami kisebb kellemetlenséget okozott egyeseknek. A sárban mezítláb tocsogás persze hozzájárult az összképhez.:)

Nade hol marad az Ámokfutók, Dr. Alban és az UFO? Jó kérdés! Nagyon jó kérdés. Az igazat megvallva halvány lila gőzünk sincs. Mert ugye az eső elől próbálták ide-oda menekíteni a koncerteket, így sajnos lemaradtunk a Napolajról és az It’s My Life-ról is a nagy őrületben…

Következő reggel pedig a Velencei-tó Extrában úszó gumimatracos “strandolókon” kívül már csak néhány árválkodó pár leszakadt pántú sárba száradt papucs emlékeztetett bennünket a Nagy Zuhéra…
Meg egy kis felfázás.

Egyébként végül a vihar után egy Tankcsapda-koncert is meg volt tartva, amelynek 4 percéből lett világos számomra, hogy Lukács haja  minden bizonnyal nem azért lobog hátrafele, mert a frizurája 2 órát tudott visszafele utazni az időben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s