BME I’m lovin’it! :D

Ezzel a kis összefoglalómmal szeretném könnyebbé tenni nektek az első napokat, esetleg hónapokat az egyetemen. Először nagyon meg leszel lepődve, mi hol merre, mindenki három betűs szavakban beszél (BME, TVSZ,TJSZ,KTH…) és a felét se érted, meg talán nem is akarod, csak a kémszám ZH legyen meg…

Szinte mindenre ki fogok térni, de talán kezdjük az órákkal és kreditvadászattal:

A legfontosabb tárgyatok ebben a félévben a kémszám (Általános kémia gyakorlat). Szinte matematika az egész, és abból is csak az arányszámítás – a trükkösebb része az, hogy ki kell találni, mit mivel, de ne félj tőle!
Az előadások sokaságából csak párat emelnék ki.  Általános kémia előadás érdekes, csak kár hogy olyan koránra teszik, de erősen ajánlott felvenni az emelt részét – Veszprémi tanár úr humora és a következő évben kapott +2 kredit kárpótol a vizsgaidőszakban elszenvedett +1 napért.
Matematika A1 előadás – kihagyhatatlan, megtudhatjátok másfél órába belezsúfolva hogy a magyar középiskolai oktatás mennyire hm rossz és mi lenne a helyes megoldás rá, ja és persze visszatekintés a múltba Nagy Béla tanár úrral.
Szerencsére matekból indítanak felzárkóztató csoportot is, ami nagyon jó annak, akinek szüksége van rá, a többieknek pedig potya kreditnek. Az ilyen órákat, gyakorlatokat és néhány labort többnyire a PhD-sek tartják, akikkel a kollégiumban is találkozhatsz.

Néhány órátok viszont a híres CH-ban lesz, ami a vegyészek szent székhelye, szóval mindig mikor beléptek, érezzetek valamit belül, és ha kifelé jöttök, zuhanjon le az a kő a szívetekről, nem csak mert vége az előadásnak, hanem emiatt is.
A ZH-kat általában a CH épület CH.C14-ben fogjátok írni, ahol szerencsére már van wifi (hehehe), és el van dugva a terem az elsősök elől valamilyen indok miatt.
Az alábbi képen megnézhetitek pontos helyét.
Az épületek labirintusában először jobb, ha térképpel navigáltok, amihez a koli recepciójánál lehet hozzájutni ingyen és bérmentve.

Étkezési lehetőségek:
Az egyetem területén vannak büfék, RE és a K épület alagsori és 3. emeletén. A K épületben lévők olcsók, de fennáll az eltévedés veszélye (komolyan), ilyenkor ajánlott egy konzolt keresni és megnézni, hogy jutsz ki onnan. (Közkedvelt játék, hogy bemész a K épületbe és merre van a Duna – nem fogod tudni.) Ezekben a büfékben akár szalonnás rántottát is ehetsz, szóval teljesen felkészültek, ha gyors kajára vágysz, akkor az egyetem mellet több kínai, gyorsétkezde, pizzás és gyrosz-os is található elfogadható áron. A közelben 2 CBA is megtalálható és feledhetetlen emlékeket okozó éjjel-nappali arab üzlet – kicsi, fura, de sör van.

Kollégium – nem csak kollégistáknak:
Ha bekerülsz koliba akkor szerencsés vagy, dobd el régi életed, mert kezdődik a pörgés. 8 szintes a kollégium, ebből a földszintet a Csocsó Klub és a Stúdió foglalja el, a 7. emeletet pedig a professzori szobák.
A Csocsó Klub a vegyészek központja a Ch mellett, reszkess -OH csoport, mert megyünk! 😉  Más kollégiumok klubjaiba is érdemes járni – de legalább csütörtök esténként a szomszédos kollégium által rendezett Palibácsi illetve Vásárhelyis bulikra.
A többi 6 emelet a hallgatóké, és valami gravitációval összefüggő dolog miatt az első emeletek sokkal hangosabbak, mint a többi, különösen kitűnik az első emelet.
A fürdő, wc, konyha koedukált, de csak a fürdőben kell kiordibálnod, ha kopognak, hogy fiú vagy lány – értelemszerűen, de ne lepődj meg, mikor vegyes, illetve pár jelszó hallatszik ki: ilyenkor mindenkinek tabu a bemenetel.
A szoba 12m2-es, minden befér – a mérnöki leleményesség határtalan. A kolink évről évre szépül szerencsére!;) Ahogy látjátok, szép és jól felszerelt szobák vártak ránk. És a konyha is egy mennyország. 😉 Tehát tessék megbecsülni!
Külön kiemelném az újaknak, hogy a köszönés nem bűn, sőt, egy kedves gesztus és alap dolog a kollégiumban. Nem baj, ha nem ismered az illetőt, csak nyugodtan vesd neki oda hogy “Hello!”.
Ha valami kérdésed van nyugodtan kérdezz felsőbbéveseket (kivéve ha köpenyben van, mert akkor siet – vagy laborba, vagy a Csocsóba), légy aktív tagja a karnak – nem csak kolis lehet kör-tag, illetve Partyface.

Boldog születésnapot kívánok előre is nektek szeptember elsejéhez!

ui.: Tanulni jöttél vagy egyetemre?

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s