Alkoholizmus Tanszék és szülinap

alkSokan ismerjük ezt a nevet, vannak, akik még csak hallottak róluk, de hogy kik is ők valójában?


Az alapok
Az Alkoholizmus Tanszék 5 alapító tagja a 2010-es VBK gólyatáborban, a kék csapatban találkozott először (mely szerintük a legjobb csapat volt). Azóta csatlakoztak hozzájuk mások is, jelenleg körülbelül 40 fő a tanszéki létszám. Megtalálható helyük az Italcsarnok (ICSA), játékuk eleinte a Waterfall volt, mely összehozza az embereket (azóta sok más kártyajátékot is kipróbáltak, mixeltek), italuk a házmester (3 dl bor, 2 dl szóda).

Alkohol és egyetem
A Tanszék felépítése hasonló az egyetemihez, hiszen itt is vannak tantárgyak, melyeket teljesíteni kell; vannak vizsgák, melyek nem csak az ivásról, hanem arról is szólnak, hogy mennyire ismerik egymást az illetékesek. Továbbá saját ösztöndíjat is létrehoztak, melyben a támogatott házmesterre költheti az összeget.

De mi a helyzet az alkoholon túl?
Az Alk. Tanszéknek van egy sportszaka is, melynek tagjai egy héten egyszer kibérelnek egy termet, ahol fociznak. Nekik legközelebb a Réffy-kupán szurkolhattok. A tudást sem hagyják elveszni, vezetőségi tagjainak döntő többsége tanulmányi ösztöndíjban is részesül. Emellett közösségi sütögetést is szoktak szervezni.
Az éves vegyészkari versenyen, a Show’s Sonkán is minden évben részt vesznek, ahol egyre jobb és jobb eredményeket érnek el.

icsa

Hogyan tovább?
Régen felmerült, hogy esetleg körré alakulnak, de erről már szó sincs. Egy szoros baráti társaság szeretnének maradni, minden felsőbb behatás nélkül.
Bár nem keresnek intenzíven új tagokat, nem zárkóznak el senki elől, így ha valaki kedvet kapna, nyugodtan keresse őket.

A szülinap
Születésnapjukat szeptember 22-én, a Csocsó Klubban tartották. 8 órától a Tanszék zártkörű rendezvényén a tagok ünnepeltek. A szervezők szerint mindenki megjelent, akire számítottak, és nagyon örültek, mert ott is érezték, hogy ez egy igazi baráti társaság. 10 órától megnyílt a terep a nagyközönség felé, a bulira kezdés előtt eladták az összes jegyet, sőt, felajánlották, hogy ha van valaki, aki mégsem szeretne menni, akkor visszavásárolják tőle a jegyet eladói áron. Az est középpontjában egy sörváltó állt, mely után a szervezők pezsgővel itatták a kedves közérdeműt. Én nagyon jól éreztem magam az este folyamán, remélem, hogy mások is hasonlóan vélekedtek.

Ha kíváncsiak vagytok a Waterfall szabályaira, vagy csak egyszerűen nem tudtok betelni az Alkoholizmus Tanszékkel, akkor katt ide.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s