Heti Recept – Túrófánk

Erről a receptről annyit érdemes tudni, hogy fordítottan arányos az elkészítés nehézsége és az ízvilága (félre ne értsd, könnyű és finom! :D).

 

 

Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: 30 perc
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • olaj a kisütéshez

Elkészítés:
Roppant egyszerű: összekutyuljuk egy tálban a hozzávalókat (ízlés szerint keverjük el a túrót darabosra/kevésbé darabosra), majd 10 percig hagyjuk pihentetni.
Míg a tészta áll, az olajat felmelegítjük. Ezután egy evő-, illetve egy teáskanál segítségével kisebb adagokat szaggatunk a már forró olajba. Arra figyeljünk, hogy az olaj legalább két ujjnyi legyen, így a fánkok maguktól meg tudnak fordulni. A szaggatásnál az evőkanál felénél ne legyen több tészta!
Aranyszínűre sütjük, majd papírtörlővel kibélelt tálba szedjük.

Ízlés szerint porcukorral és/vagy lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés: Én legalább két adagot szoktam csinálni, higgyétek el, hamar elfogy! 😉

3 című bejegyzés “Heti Recept – Túrófánk” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Na és tojás nem szükséges hozzá? Nem maradt ki a listából? Én 3 db tojással szoktam készíteni. Tényleg szuper!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s