Stúdió avatás

Kedves Olvasó!

2012. október 4-én végre megtörtént az, amire már olyan sokat vártunk: végre felavathattuk az új stúdiós helyiségeket.
Új helyiségek? – merülhet fel Bennetek, mert bár a Stúdióról már sokat meséltünk Nektek, úgy érzem, keveset tudtok arról, hogy hol voltunk/vagyunk/leszünk a kollégiumban.

Az 1969-es induláskor a stúdiósok három szobát is birtokoltak. A fsz. 1-2-t összenyitották és itt alakították ki a hangstúdiójukat. Ez akkoriban olyan fejlett volt, hogy a Kispál és a Borz együttes itt vette fel az első stúdiófelvételét. A 2000-es évekig ez a szoba szolgálta ki a stúdiósok igényeit, majd a Csocsó Klub felújítása során annak raktára lett. A stúdiót átköltöztették a lépcső alá (ami ma szintén raktárként üzemel) (vö.: Harry Potter).

Ekkor jöttünk mi. Sok éves hanyagolás után a fsz. 5-nek nekiestünk, és 2010-ben megcsináltuk a mi stúdiónkat. Később a 604-et is megkaptuk, így két részre vált a Stúdió: a fsz. 5 a technikusok helye, a 604-ben pedig a rádió kapott helyet.

Ezután jött a koli felújítása. Megint új helyre költöztünk: a fsz. 5 helyét a 11-es szoba, a 604 szerepét pedig a 641 vette át.  Ezek a helyiségek önmagukban nem voltak megfelelőek, hogy magas szinten végezhessük a munkákat, ezért glettvasat és spatulát ragadtunk, és saját kezünkbe vettük sorsunk irányítását. Pár hét alatt kialakítottunk egy (fél)profi stúdiót és bebútoroztuk a technikusi szobát.

Ezt (of korsz) méltó módon meg is ünnepeltük. Október 4-én 20.15-kor gyülekeztünk a koli aulájában, hogy meghívott vendégeinket körbevezessük a kis birodalmunkon. A pezsgős (és pogácsás) fogadás során megmutattuk mindenkinek, milyen Ytong logisztikai managerek, kőművesek vagyunk. Később tényleg ott hagytuk a kezünk nyomát a szobán, mindenki tenyérlenyomatot adott a falra.

Ha kíváncsiak vagytok, mit alkottunk, kopogjatok be adásidőben a 641-be, az ajtónk nyitva áll előttetek!

Egy gondolat a(z) “Stúdió avatás” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s