Heti Recept – Almás pite

Az almás pite az a desszert, amelyből mindenkinek az anyukája csinálja a legfinomabbat. Lehet száraz, leves, diós, nem diós, nyári almás, “bolti” almás… akkor is, édesanya sütije szent. 

 

 

Íme anyukám “überelhetetlen” almás pite receptje:

Elkészítés nehézsége: Könnyű
Elkészítés ideje: 60 perc
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 3 kanál tejföl vagy tej

Az almatöltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 dl rum

Elkészítés:

A meghámozott és lereszelt almát a cukorral puhára pároljuk. Meghintjük a fahéjjal, leöntjük a rummal, jól elkeverjük, és kihűtjük.
A sütőporral összeszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat, aztán a cukorral és a tojással összedolgozzuk. Ha a tészta kemény lenne, tejfölt teszünk hozzá. A kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és külön-külön kisodorjuk. Az egyik lapot vékonyan kikent tepsire tesszük, rásimítjuk az almás tölteléket, és betakarjuk a másik lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, bekenjük tojással, és előmelegített sütőben sütjük 40 percen át.

A kihűlt tésztát felszeleteljük, és ízlés szerint meghintjük porcukorral.

Megjegyzés: A felesleges, kinyomkodott almalé ISTENIIIIII!!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s