Aki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy engem bármilyen banános-csokis csodával le lehet venni a lábamról. Ezért éppen ideje annak, hogy az egyik kedvencemet megismertessem veletek!
A Nóri-féle banános-kakaós piskótatekercs receptje:
Elkészítés nehézsége: Közepes
Elkészítés ideje: 60 perc
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 db tojás
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaó
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csapott teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 5 dkg liszt
- 2+8 dkg porcukor
- 1 tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- Valamint 2 banán.
Elkészítés:
A piskótához szükséges alapanyagokat (a tojásfehérjén kívül!) összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük, majd ÓVATOSAN elkeverjük a kakaós masszával. Sütőpapírra öntjük, ez után előmelegített sütőben, 180 oC-on, 15 percig sütjük.
A kész piskótát még MELEGEN tekerjük fel a sütőpapírral együtt (ha megvárnánk míg kihűl, csak szanaszét törnénk, nem tudnánk tekerni)!
A krém hozzávalóit (a vajat és a 8 dkg porcukrot kivéve) jól elkeverjük, és sűrű péppé főzzük. A 10 dkg vajat és a 8 dkg porcukrot jól kikeverjük.
Ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a cukros vajjal.
Ezután a tésztát ÓVATOSAN kicsavarjuk, és a krém felét eloszlatjuk a belsején. A két banánt beletesszük a közepébe, majd ÓVATOSAN feltekerjük, akár a megszokott piskótatekercset. A maradék krémmel bekenjük az egész roládot, és megszórjuk kakaóval (lepje el az egészet! :)).
Tálalás előtt hűtőbe tesszük.
Megjegyzés: A piskóta eléggé sűrűnek és kevésnek is tűnhet, de ne aggódj, nem baj, mert vékony tésztát kell kapnunk a sütés után!
Jó étvágyat hozzá! 😉