A héten megfordultam egy családi banzájon, ahol sütöttünk egy jó almatortát. Könnyű volt, és isteni finom! 🙂
Íme Luca szülinapi tortájának receptje:
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Elkészítés ideje: 65-70 perc
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
- 3 nagy alma
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5 tojás
- 15-20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál tej
Elkészítés:
A vajat kikeverjük 15 dkg cukorral, majd belekeverünk 3 tojást egyenként. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Ezután beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és hozzáöntjük a négy evőkanál tejet. Ezt margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformába rakjuk. Ezek után az almákat megpucoljuk, kivágjuk a magházaikat, vékony szeletekre vágjuk és leöntjük egy kis citromlével. A tejfölt összekeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a két tojással. A felét ráöntjük a tortaformában lévő tésztára, erre rápakoljuk a almaszeleteket, és a végén befedjük a tejfölös öntet másik felével.
190 oC-on sütjük 25 percig alufóliával letakarva, 20 percig anélkül.
Ha kész, csurgathatunk rá mézet és/vagy megszórhatjuk fahéjas cukorral.
Megjegyzés: Tudjátok, legalább két adag!!! 😉