A tiramisu alapból irtó jó. Hát még ha eperből készül… Nyamm!
Az epermisu elkészítése:
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Elkészítés ideje: 40 perc + a hűtési idő
Árkategória: közepes
Hozzávalók:
A sziruphoz:
- 10 dkg cukor
- 2 dl víz
- 2 citrom
A krémhez:
- 50 dkg eper
- 30 dkg mascarpone krémsajt
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín
És még ezek:
- 40 db babapiskóta
- 30 dkg eper
- a tetejére cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor teljesen feloldódik a vízben. Lereszeljük a citromok héját, beleszórjuk a cukros szirupba. A két lereszelt citrom kifacsart levét átszűrve hozzákeverjük a sziruphoz.
Hozzáfogunk a krémhez. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítva beleszórjuk egy turmixgépbe, amellyel egy perc alatt pépesre törjük. Az eperturmixot összekeverjük a mascarponéval, majd mehet bele a gőzön megolvasztott fehér csoki is. Ha ezzel végeztünk, fellazítjuk a krémet a tejszínnel.
Egy tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperdarabokkal, és addig folytatjuk a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig krémréteg legyen, hogy a rászórt kakaópornak legyen mihez tapadnia.
Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át hűtőben hűtjük.
Ha egy kis nyarat csempésznétek a majdnem-télbe, akkor ennél jobb receptet keresve sem találtok! 🙂