Martos Stúdió Online kisokos

MartosStúdió logorádiologóHa a héten a koliban, vagy a Martos Rádió facebook oldalán jártok, találkozhattok nagyszabású szülinapi akciónkkal, amivel kedveskedünk Nektek! A játékok, pályázatok keretein belül több értékes nyereményt sorsolunk ki köztetek, többek közt 40 darab (!) Vegyésznapok napi belépőt a szervezők felajánlásának jóvoltából. Hadd ragadjam meg az alkalom apropóján figyelmeteket, és ajánljak pár hasznos funkciót a Martos Stúdió online munkájából!Amiről a cikkben szó lesz: MR honlap, chat, archívum, MRblog (itt vagytok most:)), Show’s Sonka blog (az MR blogon belül), MR facebook, youtube, twitter

Először is: mi fán terem a Martos Rádió/Martos Stúdió?

Ahogy az alábbi linken is elolvashatjátok, a Rádiót a Martos Stúdió Öntevékeny Kör üzemelteti újfent három éve. A Martos Stúdiót még 1969-ben alapították akkori kari hallgatók, mely a 2000-es évek elejéig folyamatosan működött, és olyan nagy volumenű dolgokkal foglalkozott, mint:

 • kari rendezvények hangosítása
 • felolvasó estek, tematikus estek szervezése
 • Show’s Sonka rendezvények kitalálása, szervezése, a hagyomány megteremtése
 • Vegyészopera szervezése, résztvétel az eseményen
 • Kolirádió üzemeltetése
 • Hanganyagok felvétele, egy jól felszerelt stúdióban
 • a teljesség igénye nélkül…

Show'sShonka3Ezeket a hagyományokat újrateremtve indítottuk újra barátaimmal  a régebbi stúdiósok hathatós segítségével 2010-ben a Martos Stúdiót, röviden MST-t. Azóta követhetitek Rádiónkat facebookon, twitteren és még youtubeon is. Igyekszünk minden kari eseményt dokumentálni, és egy helyen, a flickr oldalunkon visszamenőleg minden képet elérhetővé tenni számotokra.

Aki már idáig eljutott, nyilván tudja, hogy hova keveredett, de aki még csak most eszmélne fel, azt köszöntjük: A 2010 óta működő Martos Rádió blogon vagy, kedves Olvasó! A blogbejegyzéseink száma lassan az 500-at közelíti. Ez idő alatt olvashattatok itt a kari aktualitásokról, eseményekről, programokról, fesztiválokról, ünnepi cikkeinkben az ünnepeinkről és úgy összességében, mindenről, ami egy vegyésznek fontos lehet.
Ha a kari vetélkedőnkön, a Show’s Sonkán indulni fogsz, ígérem többször ide fogsz még tévedni… 🙂

A Martos Rádió honlapját egy nagyon lelkes szegedi fejlesztő csapatnak köszönhetjük, az Anesso Kft-nek. Az új oldalon a régi hallgatási lehetőségen felül egy chat és egy archívum funkció is helyet kapott a hallgatók nagy örömére. Így a műsorok igazán interaktívvá tudnak válni, illetve ha lemaradsz egy fontosabb élő interjúról, témáról, vitaműsorról, utána is bármikor visszahallgathatod.

FONTOS! A műsort nem csak a webböngészőben tudod hallgatni, hanem három streamen keresztül (96, 128, 192 kbit/s) a Winamp/iTunes-odban is betölthetsz minket! Ehhez egyszerűen a honlapon lévő play gomb felett lévő linkek egyikére kell kattintanod, és a fájlt a neked szimpatikus zenelejátszó programban megnyitni. Ez akkor lehet célszerű megoldás, ha valamilyen nem támogatott böngészőből próbálsz hallgatni minket. Ilyenkor az adás akadozhat, amit ezzel a megoldással tökéletesen kiküszöbölhetsz.

MRhonlap_nyillal

Összefoglalásként…

…talán még csak annyit szeretnék mondani, hogy a fentebb leírtak a Martos Stúdió tevékenységének csak KIS szelete. Ez az, amit online formában elérhetőnek láttok belőlünk. Igyekszünk őszinte és cenzúrázatlan lenyomatot képezni azokból az időkből, amiket szeretett intézményünk falai között töltünk. Arra kérlek Titeket, járjatok nyitott szemmel, és ha időtök engedi, vegyétek fel tagjainkkal a kapcsolatot, és ötleteitekkel, segítségetekkel még színesebb, egyedi képet fogunk tudni megőrizni az utókornak! Ha pedig már régóta hiányzott valami az életetekből és eddig nem tudtátok mi az, próbáljátok ki magatok a Martos Stúdió berkein belül. Teljes szívemből tudom ajánlani ezt a közösséget, aminek két évig volt szerencsém vezetője is lenni, és ötödéves fejjel még mindig aktív tagja vagyok és maradok reményeim szerint még jó ideig.

Jó böngészést, olvasgatást, rádiózást kívánok a továbbiakban is!

Kapcsolat: martos.radio@gmail.com

Hírdetés

Egy gondolat a(z) “Martos Stúdió Online kisokos” című bejegyzésnél

 1. A jó vegyész hallgatónak diploma az álma,
  ennek a Riemann-integrál se lehet akadálya.
  Egyetemi s Vegyésznapok az igaz ünnep számára,
  kreditjei, agysejtjei, s szegény mája kárára.
  Mindig csak a bulika, kekó, sör, bor, pálinka,
  és a sok részeg vegyész együtt kántálja:
  “A jó vegyész hallgatónak…”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s