HK hírek

hk_logo310Újabb hét, újabb hírek.  A héten nem teljes létszámmal ülésezett a képviselet, ugyanis az influenza több tagra is rátette a kezét, ill. volt, aki nem tartózkodott Magyarországon. Családiasabb légkörben, kissé foghíjasan, de 10-en így is nekiálltak átbeszélni az aktualitásokat.
Az idei évben különös hangsúlyt fektet a kar vezetése az oktatásba bekapcsolódó fiatalok javadalmazására. A Dékáni Hivatal 8 tutornak ad majd juttatást, valamint a Hallgatói Képviselet 6 demonstrátornak fogja fizetni az egész éves költségeit.

Dr. Deák András oktatási dékánhelyettes tájékoztatta a vezetést és a hallgatókat a szakmai gyakorlatokban történt törvényi módosításokról. Mind az Msc-s, mind a Bsc-s hallgatókkal munkaszerződést kötnek majd a cégek, azonban, míg az Msc-s hallgatók 4 hétre “0-forintos”-szerződést írnak alá, addig a Bsc-s hallgatók 6 heti gyakorlatukért mindenképpen részesülnek valamilyen juttatásban.

Pályázati hírek:
A képviselet elfogadta az idei évi Kari BME ösztöndíj előterjesztést, ezzel kapcsolatban minden információt megtalálhattok a kari hirdetői felületeken, valamint az interneten.

A képviselők beszámolót kaptak az idei féléves Erasmus ösztöndíjra érkezett pályázatok eredményeiről. Azoknak, akik nem részesültek a díjban, ajánlják a Campus Hungary ösztöndíjat. Az Erasmus kapcsán pedig a jövőben, minden félévben, a pályázatok leadása előtt fórumot tartanak majd annak érdekében, hogy csökkentsék azok helytelenül leadott  számát.

A Szentgyörgyi Albert Szakkollégium (Szasz) pályázatot nyújtott be a képviselet felé az idei Kémszámtábor megszervezésének támogatásáért. Mindenki pártolta az előterjesztést.

Kiírásra került a Vegyésznapok pólópályázat, ill. a Vegyésznapokkal kapcsolatban a Vegykonyháé és a Kávézóé is.  Mindezeket megtalálhatjátok a kari hirdetőkön, valamint a fentebbi linken.

Kollégiumi hírek:
A héten elkészülnek a Martos Csocsó Klub új ajtajai, amiket várhatóan a hétfői nap folyamán fognak beszerelni. Ezeknek köszönhetően a klub befogadóképessége a kétszeresére növekedhet.
A Martos Kondi kardiótermének ablakai is csere alatt állnak, a képviselet támogatta a beruházást, a megbízott cég hamarosan munkába kezd a teremben.
Jelenleg is zajlik a kollégisták ideiglenes lakcímbejelentése, a lapokat a képviselet irodájába (Martos 141.), ügyeleti időben lehet hozni. Minden további információ megtalálható a kollégium hirdetői felületein és az interneten.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s