Mivel “hűdeegészségesek” lettünk az elmúlt héten, ezért még e heti sütiben is majdhogynem minden hozzávalót nyugodtan, bűnözés nélkül ehetjük. Igaz, liszt van benne, de cukor egy gramm se! 🙂
Az eredeti recepten változtattam, de szerintem így sokkal finomabb!
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés ideje: 30 perc
Árkategória: megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg sonka – én füstölt pulykasonkát használtam
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál apróra vágott, szárított bazsalikom
- 1 evőkanál apróra vágott, szárított oregano
- 15 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 tojás
- 2 dl tej
Elkészítés:
A sonkát apró kockákra vágjuk, kis serpenyőben, 5 dkg vajon a felaprított hagymával ropogósra sütjük. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, elmorzsoljuk benne a maradék vajat, hozzáadjuk a fűszereket, a hagymás szalonnát és a lereszelt sajtot, végül a tojással elkevert tejet. Az így kapott tésztát kivajazott muffinformákba kanalazzuk, a sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. Amikor a sütő elérte a kellő hőfokot, a muffinokat betoljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! 🙂