WWF Föld Órája – te mit vállalsz a Földért?

Föld órájaMintegy hétezer város csatlakozott az eseményhez, így március 23-án szombaton, helyi idő szerint este fél kilenckor lekapcsolták, többek között a párizsi Eiffel-torony, a londoni Buckingham-palota, a New York-i Empire State Building és a Budai Vár díszkivilágítását.
A világ legnagyobb civil önkéntes akciója a WWF Föld Órája néven futó összefogás, amely 2007 óta évről évre emberek millióit mozgatja meg világszerte. A kezdeményező a WWF Ausztrália volt 2007-ben, amikor a lakosság 40%-a csatlakozott az eseményhez, és azóta ez globális méretűvé nőtte ki magát. Ennek megfelelően minden évben, március utolsó szombatjának estéjén világszerte 1 órára sötétségbe borulnak a legnagyobb kivilágított épületek, látványosságok és többen saját otthonukban is lekapcsolják a fényeket, kihúzzák az elektromos eszközöket, így például mi is gyertyafénynél virrasztottunk a Martosban 1 órán keresztül, vagy éppen a Gellért-hegyről figyeltük, hogy hol alszanak ki a fények.

Az összefogás célja, hogy felhívja a vállalatok, cégek, intézmények, kormányok és minden ember figyelmét a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás által okozott problémákra. A Földnek szentelt 60 perc fényszünettől a WWF elvárása továbbá, hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy igenis tennünk kell – saját magunk, de annál inkább – utódaink jövőjéért és bolygónk fennmaradásáért, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke. Idén Magyarország gyertyafényben ünnepelte az összefogást: március 1. és 7. között gyertyagyűjtés szerveződött, melynek keretein belül a West End-ben kihelyezett gyűjtőhelyeken sikerült a minimum 1000 gyertyát összegyűjteni (körülbelül 1400 régi gyertyát, viaszmaradványt és gyertyacsonkot), amiből újra lehetett önteni a WWF Föld órája szimbólumát. Így megszületett az ország legnagyobb, 104 kg-os, 5 m magas gyertyája.
Reméljük, hogy ti is csatlakoztatok ehhez a nagyszabású akcióhoz, és hogy ezáltal évről évre egyre népszerűbbé fog válni a WWF ezen kezdeményezése annak érdekében, hogy együtt, közös összefogással megmenthessük a Földet, a jegesmacikat és az emberiséget!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s